Museet skal have hjemme i Thomas Dams gamle værksted

GJØL: Efter nær ved tre års anstrengelser bliver Troldemuseet på Gjøl omsider til virkelighed.

- Vi er kommet så langt nu, at vi er kommet i mål, fortæller Lisbet Emmery, der er formand for den selvejende institution.

- Vi har i næsten tre år arbejdet med at samle penge sammen til det her museum. Vi har holdt næsen i sporet, og vi har et budget på 1,5 millioner kroner, fortæller hun videre.

Museet er blevet en realitet på baggrund af økonomisk støtte fra blandt andet Region Nordjyllands Vækstpulje, Jammerbugt Kommune, LAG Jammerbugt Vesthimmerland, SE Vækstpulje Nyfors, Dam Things og Region Nordjyllands lille Kulturpulje.

Også den lokale Gjøl Borger- og Erhvervsforening har bidraget med et beløb, ligesom der i Dagli’Brugsen i Gjøl er solgt museumstrolde, hvorfra overskuddet er gået til etablering af museet.

Museet skal indrettes i den bygning på Limfjordsgade, hvor skaberen af Gjøltrolden - Thomas Dam - i 1950’erne havde sit værksted og støbte nogle af de første trolde.

Foreningen bag museet skriver i en pressemeddelelse, at ”Troldemuseet skal fortælle historien om mennesket og kunstneren Thomas Dam, skaberen af den verdenskendte ”Gjøltrold”, men også industri- og kulturhistorien om en lille landsby, hvor et menneskes kunstneriske talent og ide i en lang periode bliver til en arbejdsplads for mere end 60 personer i landsbyen.

På museet skal man naturligvis også møde Gjøltrolden, og de mange forskellige udtryk den har haft gennem tiden, og man vil kunne se, hvordan den er blevet fremstillet”.

Ifølge Lisbet Emmery kan bestyrelsen tydeligt mærke opmærksomhed om museumsplanerne.

- Der er mange, der følger med fra sidelinjen - blandt andet gennem vores Facebook-gruppe, fortæller hun.

Allerede i denne uge starter arbejdet med at realisere museet. Kvorning Kommunikation og Design kommer til Gjøl for at holde en workshop med bestyrelsen for museet.

- Jeg tror virkelig, at troldemuseet kommer til at få betydning - ikke bare for Gjøl, men for hele Jammerbugt Kommune og for regionen, fastslår Lisbet Emmery.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...