Lørdag kom Biersted et skridt tættere på en sansemotorisk multihal, der ligger i tilknytning til Biersted Hallen

De brede smil var fremme, da der lørdag var generalprøve på en fremtidig indvielse af en sansemotorisk multihal i Biersted.

En rigtig god dag, fortæller Henrik Leding Skøtt, der er formand for Biersted IF.

En del af programmet var en række taler.

- Og det er jo klart, at det er sådan en tale, jeg håber på at kunne holde inden alt for længe, siger han.

- Vi ser jo det her projekt som et meget stort plus for Biersted, fortæller Henrik Leding Skøtt om projektet, der har som formål at gøre noget for hele byen.

- Det udspringer af Biersted IF’s ønske om at gøre noget for hele byen - herunder Biersted Skoles ASF-afdeling, der modtager børn fra hele kommunen med autismespektrumforstyrrelser.

- Men også sikre, at vi får et sted, hvor sport og kultur kan folde sig ud.

På dagen var der af hensyn til forsamlingsforbuddet inviteret lige præcis 50.

- Vi var 49, så der var en plads, hvis nu der skulle komme nogen dumpende, siger Henrik Leding Skøtt med et smil.

Arrangementet var da også en tro kopi af den indvielse, som styregruppen, der er et samarbejde mellem skole, landsbyråd og idrætsforening ønsker sig. Multihallen var på bedste vis markeret med minestrimmel og fyldt op med airtrack, spinningcykler, samt en scene hvor der blev spillet live-musik.

- Og så bød vi selvfølgelig på lidt mousserende vin som det hører sig til, siger Henrik Leding Skøtt.

De tre repræsentanter fra henholdsvis Biersted Skoles ASF-afdeling, Biersted Landsbyråd og Biersted IF kunne på dagen aflevere en projektansøgning til Jammerbugt Kommune, der var repræsenteret af borgmester Mogens Christen Gade, Helle Bak Andreasen, Ulla Flintholm og Kiki Bach. I ansøgningen fremgik det, at projektgruppen har et ønske om, at kommunen kommer til at stå for cirka halvdelen af finansieringen.

- Det er cirka 3,5 millioner kroner, forklarer Henrik Leding Skøtt, der også noterede sig, at der var ros fra borgmesteren.

- Han sagde, at han ikke kunne love os guld og grønne skove, men at han ville tage projektet med, siger Henrik Leding Skøtt.

Resten af finansieringen på projektet, der ventes at koste omkring syv millioner, skal styregruppen fra Biersted selv stå for.

- Vi er allerede i gang, men det er klart, at vi håber på, at støtte fra Jammerbugt Kommune kan være med til at åbne nogle døre hos nogle af fondene, siger han.

Jammerbugt Kommune skal i september afholde et projektseminar, hvor ansøgningen skal behandles. Herefter får styregruppen besked.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...