Hyldest: Torsdag blev Danmarks udsendte fejret i Aabybro

Aabybro: Torsdag blev Flagdagen, der ærer de mennesker, som er eller har været udsendt for Danmarks for blandt andet forsvaret, politiet, beredskabet og sundhedsvæsenet markeret i Aabybro.

Det skete i DGI huset med omkring 100 deltagere og deltagelse af Flyvestation Aalborg Brassband.

Det er 10 år siden, at den første flagdag blev afholdt, og det gjorde, at arrangementet i Aabybro, der var det sjette af slagsen i Aabybro, blev lidt kortere.

Det skyldtes blandt andet, at flere deltagere og fanerne skulle videre til et andet arrangement.

Borgmester Mogens Christen Gade, (V,) der havde en god nyhed med i ærmet, takkede i sin tale de udsendte og de pårørende.

Og han tog udgangspunkt i Jammerbugt Kommunes eget motto: ”Vi går efter forskellen.”

- I har også vist, at I tør gøre en forskel, sagde han.

Men borgmesteren understregede også, at selvom man i de fleste tilfælde kommer hjem med oplevelser til et helt liv efter end udsendelse, så er der også mange, der kommer hjem med alvorlige ting i rygsækken.

- For nogen stopper kampen ikke ved hjemkomsten, og det kræver hjælp fra de pårørende, men ikke mindst samfundet, sagde han.

Borgmesteren kunne derefter fortælle, at Jammerbugt Kommune bliver hjemsted for at nyt værested for veteraner, og at formålet blandt andet er at forhøje veteraners modstandskraft og livskvalitet.

- Veteran Oasen kommer til at ligge på Gl. Brugsvej 11 i Kaas, fortalte han.

- Veteranerne har selv stået for nedrivning af den ruin, der lå på stedet, og Jammerbugt Kommune, der også er involveret i projektet bidrager i forhold til planloven og høring.

Kommunen har ligeledes stået for miljøscreening af bygningerne, inden nedrivning.

Det er også kommunen, der afholder udgifterne forbundet med at bortskaffe affaldet korrekt, fortalte borgmesteren.

Byggeriet forventes færdigt sidst på året, og det er et samarbejde mellem Veteran Oasen, ejeren af ejendommen i Kaas, Ejendomsselskabet S.D. Kjærsgaard ApS og Jammerbugt Kommune.

Viljen til at betale den højeste pris

Også direktør for Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen lagde ud med en dybfølt tak til de udsendte, veteraner og pårørende.

- Jeg har aldrig selv været udsendt, men jeg kan forestille mig, hvordan det må være at være udsendt og komme hjem og miste balancen, sagde hun.

- I har vist viljen til at betale den højeste pris, sagde hun.

Direktøren fortalte afslutningsvist tilhørerne, at også hun ville gå tilbage til Nordjyllands Beredskab og arbejde for bedre vilkår for tidligere udsendte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...