Foredrag: Fire foreninger, som alle har adresse på Gjøl Havn, er gået sammen om arrangementet 14. november kl. 19.00.

Limfjorden - Jammerbugt kommunes store nabo mod syd – kommer i fokus, når journalisten, naturfotografen og forfatteren Jan Skriver 14. november holder foredrag på Gjøl Kro.

Jan Skriver har beriget os med artikler, film, fortællinger, bøger, fotos og TV-udsendelser i mange år. Naturen og miljøet er omdrejningspunkter i hans arbejde. Nogle husker ham som journalist på Nordjyske, andre mindes TV2 Nords udsendelse ”I NATUREN”, som Jan Skriver tilrettelagde i en årrække. I 2018 var han bl.a. redaktør på fritidsfiskernes blad ”Danske Fritidsfiskere” og nu er han lokalredaktør på medlemsbladet i Danmarks Jægerforbund.

En del af Jammerbugt Kommune grænser op til Gjøl og Nibe Bredninger, som er udlagt som vildtreservat. Jan voksede op på himmerlandssiden af reservatet. Som lille dreng i Farstrup drømte han om at komme ud på Hornsgård Holm, Klosterholm og de andre holme i denne del af fjorden. Senere i livet blev han fortrolig med holmene, med skestorkene, sælerne, knortegæssene, fiskene og fiskerne.

For nogle år siden skrev Jan Skriver bogen ”Limfjorden”, hvor han med let pen og egne fotos fortæller om fjordliv, fugle, fisk og kampen for det rene vand. Under foredraget på Gjøl Kro deler Jan Skriver rundhåndet ud af sin store viden om fjorden, sikkert krydret med gode krøniker undervejs, og helt sikkert kronet med en masse smukke og spændende billeder.

Fire foreninger, som alle har adresse på Gjøl Havn, er gået sammen om arrangementet 14. november kl. 19.00. Det er Gjøl Fisker- og Bådelaug, Gjøl Sejlklub, Gjøl Ro- og Kajakklub og Natur- og Kulturcaféen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...