Nu bliver der mulighed for at gå i biografen for at se gamle film, ”fra dengang Mor var dreng”, som det hedder i en pressemeddelelse fra Jammerbugt Bibliotekerne.

Det er en gave fra Det Danske Filminstitut, at man har digitaliseret 20 gamle film fra arkiver, kældre og lofter. Film, som det ikke tidligere har været muligt at se, fordi det har krævet særligt fremviserudstyr - og måske har man slet ikke vidst, hvad der gemte sig på filmrullerne.

Nu er teknikken på plads, så filmene kan vises på biografens lærred og det gøres i Pandrup Kino lørdag eftermiddag 24. oktober og i Fjerritslev Kino søndag eftermiddag 25. oktober.

Begge arrangementer er gratis, men der skal bookes plads på hhv. www.fjkino.dk og www.pandrupkino.dk

Og da der er tale om filmklip og film uden så megen tale vil der være introduktioner og fortællinger til filmene ved Steen Poulsen fra Egnssamlingen i Saltum og Susanne Hjorth Hansen fra Jammerbugt Bibliotekerne. Steen Poulsen viser og fortælle om forskellige filmklip fra Pandrup og omegn i Pandrup Kino, og Susanne Hjorth Hansen sætter ord på ”Fjerritslev og omegn” fra 1964 og ”Kyllinger på rejse” fra 1949.

Der er dermed mulighed for et interessant, hyggeligt og morsomt tilbageblik på den lokale verden.

Fremvisningerne af filmene og Dit Danmark på Film er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Jammerbugt Bibliotekerne, Jammerbugt Kommune, Lokalhistorisk Samråd samt Pandrup og Fjerritslev Kinoer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...