12 nye lejeboliger og fællehus er under opførelse i Nørhalne

NØRHALNE: Aprilvejret viste sig fra den milde side, da der onsdag eftermiddag var første spadestik til opførelsen af et seniorbofællesskab med 12 boliger og et fælleshus i Nicolajs Have i Nørhalne.

Det skete med deltagelse af kommende lejere, håndværksmestre, bygherrerne Johannes Nielsen og Poul Østergaard samt borgmester Mogens Chr. Gade.

Poul Østergaard bød velkommen og takkede ingeniør og arkitekt samt Nørhalne Borgerforening, der tillod bygherrerne at fortælle om projektet på foreningens generalforsamling i februar.

Der viste sig at være overvældende interesse for seniorbofællesskabet, og i dag er der noteret 14 kommende potentielle lejere.

Borgmesteren fik æren af det første spadestik, og han fremhævede, at Nørhalne er i en god udvikling og har blikket rettet mod fremtiden.

- I har en dagsorden for, hvad der skal til, for at Nørhalne også er en attraktiv by i morgen, og i den forbindelse er et seniorbofællesskab spændende. Det er med til at fastholde byens borgere her i Nørhalne, og det er også vigtigt, når man taler om bosætning, sagde Mogens Chr. Gade.

Han fremhævede, at der er liv i by og skole, og der er mange frivillige, som er godt organiserede.

- Her er en fremragende skole, og det er en fornøjelse at se de mange nye huse. Der er tillid til udviklingen i Nørhalne, når private vil investere i byggerier her, og samtidig er der en positivt stemt kommune, sagde borgmesteren.

Seniorbofællesskabet omfatter 12 handicapvenlige lejeboliger på hver 90 kvadratmeter med to værelser, en lille have og carport samt et fælleshus på 90 kvadratmeter med køkken, bad, fire sovepladser og sal.

Fælleshuset kan benyttes til fælles spisning, kortspil eller andre aktiviteter, ligesom der er mulighed for overnattende gæster, når eksempelvis børnene kommer hjem på besøg.

Projektet breder sig på en grund på 5.000 kvadratmeter, og fælleshus og de syv af boligerne ventes klar til indflytning til december og de resterende til april eller maj.

Huslejen bliver på 7.800 kroner per måned og indskuddet 39.000 kroner, mens det samlede varme, vand og el-forbrug er anslået til mellem 7.000 og 10.000 kroner om året.-tin

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...