NATURGLÆDE: Ølandskoven genlød af friske mandsstemmer, da en lokal projektgruppe med Mette Glarborg og Peter Kvist i spidsen fremviste det foreløbige resultat for offentligheden

ØLAND: Rigtig mange mennesker fandt vej fra Urbakken gennem skoven til Ølands nye friluftsområde, da der var officiel indvielse på første etape af projekt Glarborgen.

Således var der omkring 100 tilhørere til Øland Karlekammerkor, som på festligste vis indviede Amfi-pladsen, der er en central del af anlægget.

− Blæsten stod frisk igennem tilhørernes hår, og det passede perfekt til »Fuglene letter mod vinden«, der lød flot i det fri med de mange mandsstemmer fra Karlekammerkoret, fortæller Søren Brink fra projektgruppen, som nu er blevet formaliseret med en bestyrelse.

Bestyrelsesformand Peter Kvist ridsede i sin tale baggrunden for Glarborgen op og oplyste, at skovejer Mette Glarborg for nogle år siden besluttede, at hun gerne ville lave et eller andet som et minde for hendes families virke på Øland.

Familien Glarborg drev gennem en lang årrække godset Oxholm.

− Det måtte gerne være et utraditionelt aktivitets- og hyggeområde, og det udmundede så i projekt Glarborgen. Her er nogle af familiens vartegn integreret. For Mettes mor har vi Kirstens roser udskåret i egetræ som en integreret del af en slalomløbebane. For Mettes far har vi Steens flyver – en Spitfire i egetræ står som en flot skulptur til minde om Steens pilotkarriere.

− På et tidspunkt, når vi får bygget et hus oppe mellem træerne, kommer labradorhunden Rap, igen udskåret i egetræ, til at ligge dér i nærheden af. Familien Glarborg har altid haft en labrador, som hed Rap, på Oxholm og i en periode også på Skovridergaarden. Familiens store interesse for udelivet passer mægtig fint med det foreliggende projekt, understregede Peter Kvist.

Helle Bak Andreasen, formand for Jammerbugt Kommunes KFL-udvalg, lagde i sin åbningstale stor vægt på det store frivillige arbejde og de mange naturoplevelser, der venter gæsterne i Glarborgen.

KFUM-Spejderne havde tændt op på det nyetablerede bålsted, så der var mulighed for at riste medbragte pølser, og mange benyttede lejligheden til at gå en tur ad stien, der danner en ring i

udkanten i området med et flot udsigtssted undervejs. Der er opsat borde og bænke flere steder, og i tilknytning til stien er der forskelligt udstyr til naturfitness.

Peter Kvist oplyste, at anlægsarbejdet har stået på siden januar med involvering af et stort antal frivillige, som for tiden er i gang med etablering af flere aktiviteter for børn. Der ligger store klatretræer og egeskiver til at bygge en »Jorden er giftig-bane« af, og der kan ligeledes leges i Steen Glarborgs flyver. En fodboldbane er næsten færdig, og der er lagt spær på et brændeskjul.

Foreningen Glarborgen har indtil videre 103 medlemmer. Adskillige virksomheder og enkeltpersoner har stillet med maskiner og udstyr til det arbejde, der er udført i skoven, ligesom mange har fremstillet ting i forskellige værksteder eller på anden vis hjulpet til med projektet. Det frivillige arbejde er foreløbig opgjort til 1.200 timer.

− De mange positive kommentarer vakte glæde og lover godt for det færdige projekt, der forventes færdigt om et til to år, lyder det fra Søren Brink som konklusion på modtagelsen af første etape.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...