Sport: Det er ved at være almindelige tilstande ved Nordjysk Fodbold Golf

Det er ved at være almindelige tilstande ved Nordjysk Fodbold Golf. Der har ellers været fart på ved fodboldgolfbanen ved Nørhalne gennem månederne, hvor Danmark var delvist lukket ned grundet coronavirus.

I den tid blev der sparket masser af bolde hos ejer Niels Vendelbo.

- Coronatiden var det vildeste, som vi har oplevet. Vi fik lov til at holde åbent, da alt lukkede. Vi snakkede med myndighederne og fik styr på de ting, som vi skulle have. Vejret var godt, og vi skulle hverken konkurrere med Fårup Sommerland, fodbold, strand eller konfirmationer. Folk fandt ud af, at de kunne hygge sig med andre heroppe, siger han.

Mens det primært var nordjyderne, der gæstede Nordjysk Fodbold Golf i den periode, har sommerferien nu bragt turisterne til Nordjylland. Det giver også god aktivitet på banerne.

- Vi er tilbage i hverdagen, hvor vi er ret afhængige af vejret. Det svinger voldsomt alt efter, om der er regnvejr, siger Niels Vendelbo.

Kundesegmentet er typisk virksomheder, familier, vennegrupper, fødselsdage og lignende - altså almindeligt socialt samvær. Men der er også en håndfuld fodboldgolfspillere i Danmark, der skiller sig ud.

Inden for fodboldgolf dominerer danskere nemlig verdensranglisten. Ikke mindre end otte danskere ligger i top-10 for mænd, mens to danske kvinder indtager top-10 på den side.

- Det er i store træk kun i Danmark, at der er pengepræmier. Vi er langt foran herhjemme. Det viser sig jo også på ranglisten. Men det kan være svært at trække nye spillere til på grund af det, siger Niels Vendelbo.

Der skal nemlig meget til, før man går fra at dyrke sporten for sjov til at bide skeer med de bedste.

- De gode er ekstremt gode. Det skræmmer lidt de nye væk nogle gange. De bliver savet midtover, hvis de deltager i en konkurrence. Så det er typisk de samme 150 spillere i Danmark, der dyrker det på et semiprofessionelt niveau. Så falder nogle til og fra, lyder det fra baneejeren.

Hos Nordjysk Fodbold Golf har man godt kendskab til de bedste fodboldgolfspillere i landet. Turneringen Nordjysk Open fylder nemlig en del i det danske fodboldgolflandskab.

- Vi holdt første Nordjysk Open i 2009, så det var den første danske turnering. Der var kun 19 deltagere. Nu har vi holdt ved hvert eneste år som den ældste turnering i Danmark, og der kommer typisk en 60-70 deltagere, slutter Niels Vendelbo.

Selvom der måske er langt til toppen i sportsgrenen, hvor Dannebrog fylder verdensranglisterne, er der alligevel rig mulighed for at prøve kræfter med fodboldgolf. Banen ved Nørhalne bruges primært af glade amatører og byder alle interesserede indenfor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...