Turisme: Årets første 6 måneder i 2019 viser en positiv fremgang i antallet af turismeovernatninger i Jammerbugten

Lidt over 66.000 flere turister har valgt at tilbringe ferien i det populære ferieområde, der strækker sig langs den nordjyske vestkyst fra Grønhøj i nord - beliggende syd for Løkken - via Blokhus, Slettestrand, Svinkløv og ned til det sydvestlige Thorupstrand.

De mange flere gæster i første halvår af 2019 svarer til en vækst på 12,8 procent, viser kommunale overnatningstal fra Danmarks Statistik.

Fremgangen måles både på danske og udenlandske gæster.

På det danske marked tegner camping (+15.178*) og feriecentre (+10.800*) sig for den største stigning. På de udenlandske markeder er det især feriehusene (+25.523*), der har mærket fremgang, hvoraf tyskerne tegner sig for den største andel med et plus på 18.617 flere overnatninger.

Hos Svinkløv Camping har de også mærket efterspørgslen. Forpagter Hans Sørensen fortæller at sæsonen er fuld på højde med den gode sæson sidste år.

- Faktisk har vi haft fire dage med udsolgt, og det har vi aldrig oplevet før.

- Der har især været flere besøg af tyskere, danskere og hollændere i år, siger han.

Hos Blokhus By Camping har Påsken været fantastisk.

- Der var jo et rigtigt godt vejr, og den lå senere på året. Det har smittet af på campisternes lyst til at besøge os. Der har især været flere danske gæster i Påskedagene, fortæller Karsten Jepsen indehaver af Blokhus By Camping og Blokhus Klit Camping.

Flotte tal hos sommerhusudlejerne

Hos en af de store feriehusudlejere Novasol/Dansommer, der har base i Blokhus, bekræfter Berit Bøjstrup også tendensen. Især i juni har der været stor efterspørgsel på feriehusene.

- Vi har oplevet en vækst på 15 procent i juni, juli er på niveau med sidste år, og så kan vi også se, at august bliver god. Derudover har vi 50 procent flere for-bookinger på huse til 2020 i forhold til sidste år, siger hun.

Glad borgmester

Det nye halvårsresultat for 2019 glæder også Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade:

- Det er nogle rigtig flotte tal, som vi kan være stolte over. Vi investerer mange kræfter i turismen i Jammerbugt Kommune, og med en omsætning på 2,7 mia. kr. fylder det også meget i området. Vi har et godt samarbejde imellem et stærkt turismeerhverv, overnatningssektoren og Vækst Jammerbugt. Et fælles træk på samme hammel, som skaber resultater og er til glæde for turisterhvervet, men i høj grad også giver synergi til de mange sideerhverv. Vi investerer mange kræfter i turismen i Jammerbugt Kommune, og med en omsætning på 2,7 milliarder fylder det meget i området. En flot vækst på 66.000 overnatninger ganget op med turisternes døgnforbrug skaber yderligere omsætning, som gavner hele samfundsøkonomien herunder også mureren, tømreren, den lille købmand, tøjbutikken osv. Vækst i turismen er til glæde for alle. Når det regner på præsten, så drypper det på degnen. Det skal vi huske, siger Mogens Gade, Borgmester i Jammerbugt Kommune.

Events, gæsteservice og markedsføring

Med denne halvårlige vækst tegner Jammerbugten sig for den største stigning i Nordjylland, og bevarer derfor fortsat sin position som den største turistdestination i Nordjylland - målt på antallet af turismeovernatninger, lyder budskabet fra VisitJammerbugten.

Jammerbugten har de senere år, i samarbejde med turisterhvervet og frivillige foreninger, arbejdet målrettet med at udvikle turismen i området indenfor blandt andet større events, gæsteservice og markedsføring.

Opgaven har blandt andet været at tiltrække og få flere gæster til at rejse til Jammerbugten i skuldersæsonen, som er månederne lige før og efter sommermånederne, hvor der har været ledig overnatningskapacitet.

Igennem markedsføringskampagner, der gennemføres i samarbejde med det lokale turisterhverv, på det danske, tyske og norske marked er Jammerbugtens stærkeste brands, events og temafortællinger blevet synliggjort omkring feriehøjtiderne herunder bla. til vinter- og påske- og pinseferie.

Kampagnerne er fortrinsvis effektueret igennem online aktiviteter, og det har også betydet en vækst i trafikken på websitet www.visitjammerbugten.dk i første halvår af 2019 på 38 procent.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...