turisme: Stor spændvidde i de fem kommuner, der nu skal samarbejde om Destination Nordvestkysten

Jammerbugt: Den ene kommune rummer Nordjyllands største turistattraktion: Fårup Sommerland, der ikke bare tiltrækker mange mennesker, men også er blevet kåret som en af de bedste forlystelsesparker i Europa.

I nabokommunen mod syd kan man til gengæld skilte med to stærke brands, der begge knytter sig til naturgivne forhold: Nemlig surflokaliteterne, der er kendt som Cold Hawaii. Og Nationalpark Thy, der er Danmarks største vildmark.

Fårup Sommerland i Jammerbugt Kommune og naturen i Thy er eksempler på spændvidden i de tilbud til turisterne, som i fremtiden skal markedsføres under den samme hat - Destination Nordvestkysten, der omfatter fem vestkystkommuner fra Holstebro i syd til Hjørring i nord.

Destinationsselskabet blev formelt stiftet med en generalforsamling, der tirsdag fandt sted i Hanstholm. Og bagefter var der møde om det fremtidige turismesamarbejde med erhvervsdrivende fra de fem kommuner.

Den eneste turistforening

Netop i Thisted Kommune har der på forhånd været stor skepsis med hensyn til det nye samarbejde. Som den eneste af de fem kommuner er det i Thisted en lokal turistforening, der hidtil har stået for turistarbejdet, og mange frygter, at denne lokale forankring vil gå tabt.

- Vi kan have rigtig gode varer på hyldene i destinationen. Men de varer skal komme fra lokalområdet, og hvis vi ikke plejer vores lokalområdet, har vi svært ved at sælge noget, siger Rasmus Fejerskov, formand for Friends og Cold Hawaii og for Thy Turistforening.

- Kan vi have en balance mellem det lokalforankrede og samtidig være med i destinationen, så er det en succes, siger han - der repræsenterer turisterhvervet i Thisted Kommune i den nye destinationsbestyrelse.

Fortrøstningsfuld

Efter det første møde med den nyansatte direktør for destinationsselskabet, Peter Krusborg Pedersen, er Rasmus Fejerskov fortrøstningsfuld:

- Han lyder til at være meget mere positiv med hensyn til den lokale forankring, end jeg havde forventet.

På erhvervsmødet præsenterede Rasmus Fejerskov to sider af turisterhvervet i Thy sammen med Maria Vangsgaard, som med Thy Hike arrangerer vildmarksoplevelser med lokal gastronomi i Nationalpark Thy.

Fra Jammerbugt Kommune er det direktøren for Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen, der repræsenterer turisterhvervet. Og som også fortalte om sin virksomhed på mødet.

- Nogle af vores gæster kører mere end to timer for at besøge os, så vi tænker meget bredere end Jammerbugt. Turister kan man ikke bure inde, så vi skal diskutere, hvordan vi rummer det særkende som Thy rummer. De vil passe godt ind i en destination, og jeg er sikker på, at vi kan få gavn af hinanden, siger Niels Jørgen Jensen.

Samme melding kommer fra Karl Henrik Laursen, direktør for Nordsø Oceanarium i Hirtshals.

- Der er så store potentialer i en stor stærk destination. Hvis vi kan udleve ambitionerne for det nye selskab, er jeg sikker på at de vil skabe mere vækst for alle turismedestinationerne, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...