Go tur: Det var en tur, der gjorde indtryk på de 15 deltagere

15 deltagere fra FDF Biersted var i uge 31 i Østrig sammen med 350 andre FDF’ere fra Landsdelen.

FDF Biersted har søgt og fået penge til turen af Biersted menighedsråd, samt Nordjyske Bank.

- Derudover har vi solgt rigtig mange lodsedler for Y’s-men i Aabybro, og igen en stor tak til alle jer der har købt, siger Flemming Steen Thagaard.

Fem busser i alt var fyldt med glade FDF’ere, selve turen er arrangeret af FDF Landsdel 1, som står for aktivitetsplan, madlavning og indkvartering.

Høje forventninger

Med afgang fra Gigantium lørdag middag var kursen sat mod Østrig, og forventningerne var lige så høje de Østrigske alper, fortæller Flemming Steen Thagaard.

Der var ankomst søndag morgen, og så var det tid til at slå lejr og se sig om i området, og slappe lidt af ovenpå busturen.

- Mandag morgen gik turen via Østrigs stejleste kabelbane op til verdens største is-grotte Eis-Riesenwelt, hvor man oplever de flotte is-formationer i grotten, som i øvrigt er 42km dyb, men publikum ser kun den første kilometer, fortæller Flemming Steen Thagaard videre.

- Tirsdag havde vi bestemt os for at nyde naturen, og jeg skal da lige love for at vi fik vores lyst styret, selvom Schoberstein ”kun” er 1037m høj, var det mere end rigeligt for sådan en folk nordjyder, som kun er vant til Biersted bakke. Vi nåede ca. ¾ af vejen op inden kræfterne slap op, men umiddelbart ingen træthed af spore hos gruppens yngste på 6år. Ret sejt

Onsdag delte deltagerne på turen sig efter interesse, så der var otte der tog i klatrepark med masser af svævebaner og udfordrende højder. Resten var i byen St. Gilgen, hvor der blev spist is og sejlet med hjuldamper på søen, samt en tur med kabelbanen op til nærmeste bjergtop.

- Onsdag aften fyldte vi de fem busser, og kørte til den lokale sø Attersee, hvor der blev badet, skreget, grinet og fjollet. På turen tilbage til lejren var der høj stemning i bussen, husker Flemming Steen Thagaard og fortsætter.

- Torsdag gik turen til Burg Hohenwerfen, en vaskeægte middelalderborg, hvor der er bl.a. falkonershow, og masser af historisk vingesug. Det var også her at filmen ”Ørnereden” fra 60’erne blev optaget.

Tidligt fredag morgen skulle alt være pakket ned, og vi blev kørt til Salzburg, hvor vi tilbragte dagen i den flotte gamle by, indtil vi satte kursen hjem mod Danmark fredag aften. Godt trætte og mættet af indtryk ankom vi til Nørresundby lørdag aften efter en fantastisk uge.

Tak til alle der har støttet os, og gjort det muligt at få denne oplevelse, lyder den afsluttende bemærkning fra FDF’erne i Biersted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...