NATUR: FDF’ere har selv stor glæde af kanoerne på Ryå - men de lejer dem også ud til andre interesserede. Det sørger Else Ring Madsen for

FDF Aaby-Vedsted har ti kanoer til at ligge ved Ryå. Spejderleder Else Ring Madsen var med til at søsætte FDF’ernes kreds i området i 1974, og i 1983-1984 fik de deres kanoer.

- For 15 år siden snakkede bestyrelsen om, at det var synd, at andre ikke oplevede den flotte tur. Derfor begyndte vi at leje dem ud, fortæller Else Ring Madsen.

Det har de gjort lige siden, og denne sommer er det hende, der står for udlejningen.

Det er der flere opgaver forbundet med - det skal underskrives kontrakt, betales og udleveres nøgler. Og holdes styr på tidsplanen. Der er nemlig rift om kanoerne.

Else Ring Madsen er ellers ikke så godt gående for tiden, som hun har været, efter en trafikulykke. Men engagementet i FDF har ikke lidt nogen skade.

- Jeg vil gerne gøre en indsats, for vi har ikke fået mulighed for at tjene mange penge dette forår, siger hun med henvisning til corona.

Dermed blev ting aflyst, hvor FDF’erne plejer at stå for parkeringen. Til gengæld fik de støtte til at tilbyde alle interesserede børn en tur i kano på Ryå.

- Det var alle mulige. Vi har haft 85 børn ude at sejle, også turister, fortæller Else Ring Madsen.

Selv er hun også rigtigt glad for Ryå, og hun fortæller begejstret om den:

- Der er et fantastisk fugleliv på Ryå. Vi har to par isfugle, der yngler. Vi har set dem meget i år. Vi har også hvide vibstjerter, fortæller Else Ring Madsen, der glad tager imod og udleverer nøgler i sit hjem i Aabybro.

Kanopladsen ligger på Aastrupvej lige overfor Aabybro Mejeri.

Fantastiske oplevelser

FDF’erne selv har også mange gode oplevelser på åen.

Der er i øjeblikket omkring 50 medlememmer af kredsen, de er fra fem år til 18 år, og der er også ældre ledere.

Else Ring Madsen nyder at være en del af det fællesskab.

- Jeg kan gode lidt børn og unge mennesker og tilslutningen til folkekirken også. Det giver dem nogle fantastiske oplevelser, forklarer hun. Når de ikke sejler i kano, snitter de, bager pandekager og leger. De kan også finde på at lave vandaktiviteter, hugge brænde og bygge en tømmerflåde. Der er også forskellige lejre, og FDF’erne er også med til at samle skrald ind langs Ryå.

- Vi arbejder med, at vi skal passe godt på naturen fortæller Else Ring Madsen, der oplever, at det er rigtigt godt for børnene.

- Der er altid noget, man er god til som FDF’er. Vi har børn, der har spillet fodbold og har siddet på bænken tre gange, fortæller hun.

- Man får en ballast med og man kan en masse ting. Vi får ikke lige et mesterskab her og nu, men efter ti år har man en fantastisk del med sig i tilværelsen, siger Else Ring Madsen, der også oplever, at FDF’erne får netværk fra hele landet på lejrene.

Klar til ny sæson

Sommerlejren hos FDF Aaby-Vedsted var aflyst i år i sin normale form, i stedet havde man lejr på hjemmebane i FDF-huset i Aabybro med to børn i firemandstelte for at holde corona-afstand.

Nu indledes den ny sæson snart efter ferien, det bliver 17. og 18. august.

Puslinge og tumlinge skal lege med vand og lave forsøg med vand, og de skal også ud at sejle i kano på Ryå.

Pilte og væbnere skal have udfordringer, bygge tømmerflåder og sejle på Ryå med dem.

Senere på sæsonen venter flere oplevelser og lejre for FDF’erne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...