Kunstprojekt med portrætter af Jammerbugt-borgere mellem 0 og 100 år får premiere til efteråret på Øland

JAMMERBUGT: Et stort og spændende kunst-projekt med portrætter af Jammerbugt-borgere fra 0 til 100 år er på vej og skal efter planen have premiere til efteråret.

En initiativgruppe med Lise Nielsen og H. C. Nielsen i spidsen er klar til for alvor at gå i gang, hvis kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget senere i denne uge siger ja til en ansøgning fra initiativgruppen på 19.000 kr.

Landdistriktsrådet har set på ansøgningen og nikker ja.

Projektet har fået titlen ”0-100 år i Jammerbugt”. Ideen er, at der skal tages et foto af en person fra Jammerbugt fra hver årgang fra 0 til 100 år.

Det er både kvinder og mænd, der skal fotograferes, og de skal komme fra alle lokaliteter i Jammerbugt.

- Vi skal have folk lige fra Vust til Ingstrup og mod øst til Biersted og Nørhalne. Det bliver et stort og omfattende arbejde, fortæller H. C. Nielsen.

Det første billede bliver af en nyfødt pige, som symbol på, at de nyfødte piger er forudsætningen for nye generationer. Billedet af den 100-årige bliver også af en kvinde, fordi kvinderne i gennemsnit lever længst. Men ellers er det meningen, at billederne skifter mellem de to køn.

Hvert foto skal vise den enkelte persons særlige udtryk. Billederne hænger kronologisk, Samlet skal udstillingen give tilskueren mulighed for at se et menneskelivs udvikling.

Det er Finn Kruuse, Øland, der skal tage alle billederne, og det bliver sort-hvide.

Udstillingen kan ses første gang på ”Kunst på Øland” i Øland Medborgerhus i begyndelsen af september.

Når udstillingen har været vist på Øland kan den lånes af institutioner m.v. andre steder i Jammerbugt. Det kan være på skoler, plejehjem og andre institutioner.

Initiativgruppen har søgt om 19.000 kr. til kunstprojektet. De 19.000 kr. dækker samtlige udgifter. Da der er gratis entre til udstillingen er der ingen indtægter.

- Hvis kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget siger ja på mødet i denne uge, er vi klar til straks at gå i gang, siger Hans Christian Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...