Skulpturparken kan blandt andet præsentere Europas længste lystunnel

HUNE: Torsdag 1. november åbner Skulpturparken i Hune endelig dørene til årets udgave af Magisk Jul, som efter sidste års succes har fået bygget endnu flere lag på oplevelsen, der blandt andet indeholder det 17,5 meter høje juletræ.

- Vi har fået meget mere lys i år. Vi har fået Europas længste lystunnel som er på 46 meter og omfatter 23.000 firfarvede led-lys. Vi har et lyd og lys show og 50 store spots, som lyser træerne langs skoven op, fortæller John Andersen. Desuden er der kommet en række nye figurer som pingviner, julemand, teddybjørn og en svane med lys i.

Åbningen bliver også behørigt markeret, da alle udklædte i nissetøj kommer gratis ind, og der er både træf for alle nordjyske julemænd samt underholdning ved Brovst Pigegarde. Åbningstalen holdes af Helle Bak Andreasen, formand for kultur- fritids- og landdistriktsudvalget.

Der er gospel og hestevogne med ponyer, og det store juletræ bliver tændt, ligesom der er åbent i boderne i det 1.000 kvadratmeter store telt med julemarkedet.

- I har i år valgt at samle boderne i teltet, som er opvarmet, forklarer John Andersen.

Og i det er der alskens julelækkerier, dekorationer pynt og varmt tøj - blandt andet.

Sidste år tiltrak Magisk Jul 41.000 gæster til skulpturparken på 25 åbningsdage i november og december, men i år er der åbent alle ugens dage, det vil sige 58 dage.

Derfor håber John Andersen på omkring 60.000 gæster til Magisk Jul 2018 og har derfor også været parat til at investere yderligere i oplevelsen.

- Vi vil selvfølgelig gerne tjene penge, men det er ikke det primære. Vi gør det her, fordi det er sjovt, og det skal være en kanon oplevelse, ikke fordi vi skal tjene på det, siger John Andersen.

- Vi vil give en oplevelse, som ikke er set andre steder i Nordeuropa. Vi skal have vendt strømmen, så folk ikke søger til Tyskland eller Tivoli for at opleve julemarked, men tager til Blokhus. Det er målet, understreger han.

Skulpturparken kan i øvrigt garantere, at udsmykning efter den hårde vind tirsdag 23. oktober har stået sin lakmusprøve. Vinden satte nemlig præg på en del af udsmykningen, blandt andet gik de øverste tre meter af juletræet i stykker. Men allerede samme aften var reparationerne så langt, at der kunne gennemføres en test af hele den Magiske Jul i Skulpturparken.-tin

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...