Skulpturparken har langt fra haft et optimalt 2020, hvor nedlukninger og coronabekymringer påvirkede besøgstallene

2020 har været et helt særligt og udfordrende år for mange erhvervsdrivende. Det er også tilfældet i Skulpturparken Blokhus og Kulturhuset Blokhus, som John Andersen står bag.

Den ellers populære attraktion i Hune har været ramt af årets løbende nedlukninger.

- Det har selvfølgelig ikke været helt så godt som året før. Det var et træls forår, hvor vi måtte lukke ned. Højsæsonen var god, men så blev det meget blandet i efteråret og gennem julen. Det har slet ikke været, som vi har været vant til, lyder det fra John Andersen.

- Der har ligget en coronadyne over hele året. Det har selvfølgelig været belastet af, at folk har været nervøse for at komme ud blandt andre, og de har måske været i tvivl om, hvorvidt vi havde åbent her, tilføjer han.

30. december var den sidste dag for Magisk Jul i Skulpturparken. Det er typisk en stor attraktion, hvor masser af nordjyder sætter kursen mod Hune op til og gennem juledagene for at se julelys og dekorationer i alle afskygninger.

- Vores juleboder har været lukket, og folk har været i tvivl om, vi havde åbent. Nedlukningen i Jammerbugt gjorde, at mange udefra længe troede, at man stadig havde lukket ned i Jammerbugt Kommune, og de vidste ikke, om man måtte tage herop. Der gik faktisk lang tid, før folk fandt ud af, at man gerne måtte tage til Jammerbugt, siger John Andersen.

- Da det blev meldt ud, at butikker og restauranter skulle lukke helt ned op til jul, troede folk også, at vi havde lukket som alle andre. Men der var åbent inde i parken. Så det har gjort virkelig ondt på os i november og december i forhold til andre år, tilføjer han.

Der er ellers brugt halvanden millioner kroner på julepynt og boder, hvilket plejer at være en markant del af juleudstillingen i parken. Derudover har restaurant og café i Kulturhuset Blokhus været ramt af de almindelige restriktioner for restaurationer gennem året.

- Det er ikke nogen god forretning. Det må man bare sige. Det har været meget turbulent, siger den lokale erhvervsmand.

I kalenderåret 2020 forsøgte man sig også med en vinterlysfestival gennem februar. Men det koncept er foreløbigt gemt langt væk i Skulpturparken.

- Det tør vi slet ikke sætte i søen nu. Det var heller ikke nogen stor succes, og vi havde ikke de besøgstal, som vi forventede i forhold til investeringen. Så den er lagt i mølposen, og så må vi se, om vi tager det op igen, siger John Andersen.

Dermed kigger han et godt stykke ind i det nye år, før parken åbner for nye oplevelser.

- I sidste halvdel af april begynder vi med vores sandskulpturfestival, og så håber vi på en ny sæson, hvor det værste coronastøv har lagt sig. Man kan kun håbe på, at vi kommer til lidt normal gænge igen, runder han af.

Han vurderer, at besøgstallene gennem 2020 er halveret i forhold til de foregående år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...