MUSIK: 8. klasse havde besøg af en professionel musiker og lærte om, hvordan musik bliver til

8. klasse på Aabybro Skole har haft besøg af en professionel musiker, Anders Graae. Det blev til en anderledes skoledag, hvor de både hørte om, hvordan musik bliver til, og selv kastede sig ud i at skrive en sang.

Det skete som en del af et tiltag, hvor KODA sender komponister og sangskrivere ud til skolerne for at møde både fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere, og her havde Aabybro Skole søgt om at få et besøg.

- De skal til prøve i år som de første, der skal til eksamen i musik. Det er en helt ny valgfagsprøve, som er lavet for at give fagene lidt mere status. Vi har nogle mål, vi skal følge, og et er at kunne vide noget om musikproduktion og hvordan man skriver sange. Det var lige dét, det gik ud på. Anders startede med at fortælle om KODA og om, hvordan han skriver sange, og så gav ham dem en metode til, hvordan de kunne starte med en tekst, og så fik de lov at prøve, fortæller musiklærer Nanna Christoffersen.

Nogle af eleverne fik skrevet både omkvæd og vers, andre kom i gang med at sætte akkorder og tekst sammen, og andre fik lavet en sangtekst.

- Vi gik rundt og prøvede at hjælpe dem videre. Jeg tror, eleverne syntes, det var ret spændende. De lærte også mere omkring musikken, hvordan man får rettighederne, og hvor mange penge, man får ud af det. Jeg tror, de var overraskede over, hvor lidt det er, fortæller Nanna Christoffersen.

Dagens gæst, Anders Graae, er musiker og skriver dansksproget popmusik, skriver mange sange til virksomheder og har i mange år undervist på konservatoriet i sangskrivning.

Han nyder at komme ud på skolerne.

- Vi vil rigtig gerne fortælle de unge mennesker, at musik har værdi - det at være sangskriver er et rigtigt arbejde ligesom at være murer. Man skaber noget. Og når man skaber noget af værdi, skal man have løn for det. Det er pointen med det her - at de lærer at se, hvad processen bag at lave en sang er, fortæller Anders Graae.

Han oplever også at få meget igen, når han møder unge mennesker og snakker med dem.

- Jeg synes, det er fedt. Jeg kan godt lide at få det ping pong og høre deres spørgsmål og høre, hvordan de opfatter tingene, fortæller Anders Graae, der også oplever at høre om ny musik gennem de unge.

- Det er meget inspirerende at vende tingene med de unge mennesker.

Eleverne i 8. klasse skal nu arbejde videre med de ting, de lærte, frem mod deres musikeksamen.

- De syntes, der var svært at skrive en sang, og det er noget, man skal øve sig på. De skal arbejde videre med det og har fået en indgangsvinkel til det, hvordan vi kan gå videre. De skal spille noget til eksamen, og der har de også mulighed for at spille en af deres egne sange, fortæller Nanna Christoffersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...