Hvis jeg fik gæster og skulle invitere på en kop eftermiddagskaffe i det fri, så skulle det helt sikkert være på udsigtspladsen på Understedvej ved Øksnebjerg.

Og den invitation gav jeg to veninder og et par børn. For der er altså ikke noget, som at sidde i godt og muntert selskab på Øksnebjerg udsigtsplads og spise Othellolagkage, hindbærsnitter, Napoleonshatte og Snøfler, mens man nyder en kop kaffe eller en sodavand.

Det er et terræn, som på østsiden går ned ad bakke, så er man godt forberedt og lidt taktisk, så tager man en fodbold med til børnene og sparker den godt og grundigt mod øst. Så kan det godt vare et stykke tid, inden de når tilbage. Umoralsk, men det giver sådan en ro blandt Snøfler og hindbærsnitter.

Uanset, hvornår på dagen man kommer hen til udsigtspladsen, så er udsigten bare helt fantastisk. Med udsyn til Frederikshavn mod nord, hvor havnen og færgerne sejler deres helt eget liv. Kigger man mod øst, så kan man være heldig, at kunne se Læsø ganske tydeligt og ligefrem ane husene i Vesterø med det blotte øje. Mod syd kan man se Sæby Havn stikke ud og både i solens første stråler, når den står op, men især i solens sidste stråler, når den går ned, bliver kigget og synet af Sæby Havn badet i et helt specielt og malerisk lys, som godt måtte blive ved.

På begge sider af vejen er der på pladsen opsat borde-bænke sæt og skraldespande, som frit må benyttes. En siddeplads, som indbyder til at trække stikket helt ud og bare sidde der og nyde øjeblikket og drømme sig hen. Om det er morgen, middag eller aften, hver tid har sit moment.

Livets lektie kan dog være, som den blev for mig. Lad være med at godte dig over regnvejr på Læsø om morgenen, mens du nyder den medbragte morgenkaffe, når du selv om eftermiddagen i hast må kaste både veninder, børn, Othellolagkage, hindbærsnitter, Napoleonshatte og Snøfler ind i bilens ly med lynets hast, fordi den regn Læsø havde om morgenen, nu venligt men bestemt er sendt videre til udsigtspladsen på Øksnebjerg med deciliter store regndråber.

Så hvem er det nu, der ler bedst? I dette tilfælde var det Læsø-boerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...