Byens liv: Mesterskabet blev afholdt i et samarbejde mellem DGI/Badminton Nordjylland, DGI-Huset i Aabybro, Jammerbugt kommunes skoler og Jammerbugt kommune

Aabybro: Danmarks første skolemesterskab i badminton blev fredag 10. maj afholdt i Aabybro i tæt samarbejde mellem DGI/Badminton Nordjylland, DGI-Huset i Aabybro, Jammerbugt kommunes skoler og Jammerbugt kommune.

Gennem hele foråret er der blevet afviklet skoleturneringer for 10 lokale skoler i Jammerbugt kommune. Primært 5. årgang, men på skoler med små årgange, også for 4. og 6. årgang. På alle skolerne blev der fundet to klassevindere, som gik direkte videre i den store finale. Der var i alt over 500 elever, som deltog i de lokale turneringer.

Sådan forklarer Benedikte Lyager Frederiksen.

På selve finaledagen, blev der først holdt indmarch, hvor de 58 finalister som skulle repræsentere deres skoler, blev præsenteret.

Herefter var Helle Bak Andreasen, Formand for Kultur, fritids- og Landdistriktsudvalget forbi for at holde en flot åbningstale, hvori hun blandt andet ønskede alle de ca. 500 deltagende (elever som lærere, samt forældre, bedsteforældre m.m.) held og lykke med dagen.

Herefter gik kampene i gang.

- Stemningen var på det højeste, og der blev heppet gevaldigt på alle finalisterne af deres medrejsende klassekammerater og lærere, siger Benedikte Lyager Frederiksen.

Men det var ikke kun i hal A, at stemningen bar præg af badminton.

I hal B og i forhallen var der opsat diverse badmintonrelaterede udstyr, så alle deltagere kunne prøve kræfter med badminton på flere plan. Der var sat poser over nettene, opstillet Miniton-udstyr , sat ekstra net op, lavet en stand med inspiration til indfletning af badminton i idrætsundervisningen, og ikke mindst var der fire rullestole opsat på en bane, som var udlånt af I.H. Aalborg, som alle deltagerne kunne afprøve, så de kunne fornemme, hvor svært det er, at være daglig bruger af sådan en stol.

- Finalen var jo også repræsenteret af en dreng i rullestol, som i øvrigt klarede sig ganske strålende, fortæller Benedikte Lyager Frederiksen.

Da der var spillet så mange runder som tiden tillod, blev der spillet finale. De to som havde klaret sig bedst igennem hele dagen, mødtes i en finale med både hoveddommer og linjedommere. Det endte med, at dagens vinder var fundet, og hun fortjent kunne række den store vandrepokal over hovedet, efter en flot sejr. Men også efter at være ubesejret i alle de indledende runder.

Resultatet af skolemesterskabet i badminton:

Guld til Emma Christensen, Aabybro skole, 5A

Sølv til Katrine B. Jensen, Jetsmark, 5B

Bronze til Mathias Vingaa og Christian A. Christensen, begge Aabybro skole, (5C og 5B)

- Stort tillykke til Emma, og alle de andre finalister for at have spillet nogle flotte kampe og været nogle gode kammerater.

En fantastisk dag i en tæt forening af skole, fritid, sundhed, bevægelse og ikke mindst sammenhold på tværs af alder, køn, religion, handicaps og sportslige evner. Vi glæder os til næste år, hvor vi gentager succesen og pokalen skal videre til en ny skole/klasse, slutter Benedikte Lyager Frederiksen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...