I julen bliver vi ekstra opmærksomme på at tænke på hinanden. I år skal man være kreativ med, hvordan man udviser omsorg til sine nærmeste, der pludselig ikke må komme så nær endda. I bogen ”Hjerteformer” kan man få lov at komme tæt på 12-årige Victoria i et univers med fest og sjov, men også tunge emner, der først bliver lettere at håndtere, når nogle sørger for også at tænke på Victoria.

Bibliotekar, Anna Kristensen fra Jammerbugt Bibliotekerne har anmeldt ”Hjerteformer” af Katrine Juel. Bogen er letlæselig, primært for piger på alder med Victoria eller Vic, som hun egentlig bliver kaldt. Vic er 12 år, og så får hun altid 12 i karakter. Amalie er Vics bedste veninde, og sammen skal de snart fejre deres 13-års fødselsdage. De bruger meget tid på planlægningen, for det skal være den bedste Sweet thirteen-fest nogensinde.

Men Vic er bare ikke rigtig glad. Hun bærer rundt på en sorg over tabet af sin lillesøster Pippi, som døde ved fødslen for to år siden. Far og mor arbejder meget, og de snakker slet ikke om lillesøsteren eller besøger hendes gravsted. Men Vic søger ofte hen til Pippis grav for trøst, og på kirkegården træffer hun graveren Flemming og hans hund Mufasa. Flemming har selv mistet sin kæreste, så han vil godt tale om sorg, og det er ham, der kan fortælle Vic, at sorg ikke forsvinder. Sorg skal man lære at leve med, men det bliver nemmere, hvis man har nogle at sørge med.

Vic tager hul på at snakke om lillesøsteren og sorgen over tabet. Au-pair-pigen Jin lytter til Vic, og snart løsner hun sin perfekte og stramme franske fletning og skifter til en frisure, der passer til hendes hjerteformede hoved. Hun bytter sågar 12-tallerne ud med knap så høje karakterer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...