Tag på langfart i lænestolen, når svenske Ewa Klingberg (født 1953) byder på ”kræmmerfund og kærlighed” i romanen af samme navn. Bogen er først bind i en serie, og er anmeldt af bibliotekar Anna Kristensen fra Jammerbugt Bibliotekerne.

Den sympatiske hovedperson Felicia er nyligt skilt efter mange års ægteskab og sidder tilbage uden penge på lommen og aner ikke, hvad hun skal give sig i kast med. Hun har dog overtaget en forfalden udlejningsejendom og en lejlighed, hun ikke engang har råd til at møblere.

Ejendommens beboere banker hele tiden på med deres forskellige udfordringer og problemer, som Felicia ikke kan udbedre. I feel good-romanen klarer en handyman dog problemerne, og naturligvis dukker der også en mand op, som tilbyder at møblere Felicias lejlighed med smukke gamle møbler. Et af disse møbler har et hemmeligt rum, som gemmer på historien om Nanny. En pige i huset hos en velhavende familie i midten af 1800-tallet.

Nannys historie bliver fortalt skiftevis med nutidshistorien om Felicia, og en lille fin signatur i starten af kapitlerne indikerer, hvilket tidsspor, vi befinder os i. På magisk vis bindes de to tidsspor sammen i en historie, som involverer den russiske zar-familie og deres efterladte kostbarheder.

Anna Kristensen anbefaler bogen til læsere af Jojo Moyes og Jenny Colgan.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...