Tilladelse til at huse gæster i cirkusvogne på Gjøl er på plads

GJØL: Til stor jubel er det nu lykkedes Jesper Rasmussen at få tilladelse til at indrette sine cirkusvogne som pensionat.

- Renoveringen starter med det samme, og vi åbner for overnattende gæster i foråret, helt bestemt 1. april, siger Jesper Rasmussen.

I haven uden for hans og familiens hus i Limfjordsgade på Gjøl står to gule cirkusvogne, som er hentet hjem fra Sverige, hvor de i årevis har kørt rundt på de svenske landeveje. Idéen kom til Jesper Rasmussen, da han og familien ville finde en beskæftigelsesvej til hustruen og ville etablere et pensionat uden direkte at involvere deres eget hus.

- Det er da så drøn charmerende at overnatte i en cirkusvogn. Hvilket barn og hvilken voksen kunne ikke tænke sig at prøve det? siger Jesper Rasmussen.

Sammen med hustruen Kirsten Rolighed og deres børn flyttede de for halvandet år siden fra Aarhus til Gjøl. Familien nyder at være blevet en del af et lokalsamfund, som er rig på initiativ.

- Kommunens regler krævede, at cirkusvognene blev isoleret så kraftigt, at der stort set ingen plads ville være tilbage indvendigt. Men nu har vi fået dispensation, og vi er landet på en fornuftig mellemvej med en mere spinkel isolation, som stadig holder vognene varme og gør dem brandisolerede, siger Jesper Rasmussen.

Isoleringen gør det muligt at bruge cirkusvognene som pensionat fra 1. marts til 31. oktober.

Cirkusvognene er henholdsvis 20 og 25 kvadratmeter, og de bliver begge indrettet som små lejligheder med eget køkken og eget toilet og bad. Begge vogne får også en veranda, som kan fungere som en lille terrasse.

- Den lille vogn har ét soverum med fire sengepladser, og den store vogn har to soverum med i alt otte sengepladser. Den store vogn får faktisk tre indgange, så man kan også nøjes med at leje en halv vogn, siger Jesper Rasmussen.

1. april åbner pensionatet, og forinden venter en gennemgribende renovering hen over vinteren med isolering, maling og indretning af de gule cirkusvogne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...