Corona: I Aabybro Centret og i resten af Aabybro er mange butikker lukket, men andre vælger at holde åbent. Se hvordan en række butikker takler situationen her ...

Aabybro: Der burde være travlt i Aabybro sådan en fredag, men det er ikke.

Den verdensspændende Coronavirus har også sat sit præg lokalt.

I Aabybro har en lang række butikker valgt at lukke de fysiske butikker.

Det handler om at tage et medansvar, lyder det fra indehaverne. Men de håber også alle på, at kunderne husker at være loyale - og venter med at handle til krisen er forbi eller bruger de alternativer, nogle af butikkerne tilbyder. Andre vælger at holde åbent og skærper sikkerheden.

Sko må købes senere

Det gælder Sko & Sko, hvor butikken er lukket indtil 30. marts.

Indehaver Ole Thomsen er ligesom mange andre berørt af situationen.

- Men jeg er ikke i tvivl om, at det er det rigtige at gøre. Hos Sko & Sko er der helt lukket indtil 30. marts.

- Det er for vanskeligt for os at kommer rundt og sko skal jo prøves, og det svært, når man skal holde afstand, siger han.

Han har som de andre butikker også en appel:

- Nu ser vi tiden an, og så håber vi, at kunderne venter med at handle og kommer tilbage og handler hos når vi åbner igen, siger han.

Lokal tøj kan fortsat fås online

Hos Tøjeksperten i Aabybro er der også er lukket.

Her opfordrer man kunderne til at handle på hjemmesiden tøjeksperten.dk

Tiff:

Det samme gør man hos Tiff, hvor der også er lukket frem til 30. marts, men hvor personalet koncentrerer sig om onlineforretningen.

- Der er jo ikke noget påbud om det her, men jeg kunne simpelthen ikke se mig selv i øjnene og fortsætte og risikere, at mine ansatte blev syge, og jeg synes faktisk heller ikke, at jeg kunne tilbyde kunderne optimale forhold til at vaske hænder og afspritte, sige Tina Voigt.

- Så nu tager jeg den her, og så håber jeg, at folk støtter os ved at handle i vores webshop, siger Tina Voigt, der selv er den eneste tilbage på arbejde, og som har oplevet stor opbakning fra kunderne, der blandt andet fredag og mandag kunne komme og hente det, tøj, de havde købt.

- Og ellers sender vi tøjet. Vi skal nok få det ud til folk, lover Tina Voigt.

Max 10 hos Rikke B

Et andet sted i Aabybro Centret hos Rikke B er der fortsat åbent, da der endnu ikke ligger en beslutning om at lukke de mindre butikker.

Men butikkens ejer, Rikke Brusgaard understreger, at de i butikken nøje følger Regeringens retningslinjer om max 10 kunder i butikken af gangen. Også hos Rikke B er der tilbud om udbringning.

Udleveringssted for Post Nord skal holde åbent

Hos Ekspert, hvor man fortsat holde åbent, er der travlt, fortæller Thomas Sørensen.

- Vi har ikke mange kunder, men de køber større ting som for eksempel vaskemaskiner, fortæller han.

Også skrækken for sort skærm 31. marts hos folk, der modtager tv via egen tvantenne får mange til at reagere og kontakte butikken.

- Jeg tror, at mange tænker, at de hellere må komme nu, fordi ingen jo ved, hvordan det ser ud i næste uge, siger Thomas Sørensen.

Han understreger, at man har taget masser af forholdsregler i butikken i form af afspritning og plexiskærm ved kassen, for han regner med, at der fortsat vil være åbent.

Som udleveringsted for Post Nord har butikken nemlig pligt til at holde åbent, da Post Nord blandt andet står for at sende medicin.

Witing har taget moderne teknologi til hjælp

Hos Witting har man nemlig valgt at gå digitalt med rådgivningen.

Her er det shopping via Facetime, de skal holde omsætningen oppe.

Opskriften er enkel. Varerne bliver vist frem, kunden betaler med mobil pay og så briger butikken ud i postnummer 9440.

- Vi må alle hjælpe hinanden i de her Corona-tider, lyder budskabet.

Åben for salg af håndkøbsmedicin

En af de butikker, der fogså ortsat holder åbent i centret er Matas.

Ved at holde over 200 lokale Matas butikker åbne sikrer vi, at danskerne fortsat kan handle vigtige og nødvendige varer som håndkøbsmedicin og medicinsk udstyr, hygiejneprodukter og personlig pleje, lyder forklaringen. Men vi har også taget masser af forholdsregler, lyder det fra forretningen.

Blomsterne kommer ud

- Vi har åbent så længe, vi kan få varer og vi må, siger Mariann Kyndi fra Blomsterliv i Østergade. Hos Blomsterliv er der fortsat mange, der bestiller blomster til levering.

- Det har jo nok også noget med at gøre, at mange gerne vil sende en blomst, nu hvor de ikke kan komme til for eksempel fødselsdag.

Butikken er stadig åben, men opfordringen lyder, at man så vidt muligt benytter sig at at ringe og bestille.

Et andet sted på Øster gade holder en tøjforretning også åbent. Hos Siw bliver der sprittet af og holdet åbent så længe Regeringen tillader det, oplyser Eva Bøje Pedersen

- Vi tager forholdsregler og spritter bøjler, disk etc af, oplyser hun på butikkens Facebook-side. Forretningens webshop leverer desuden til døren.

Dropper hullerne i ørerne

- Vi støtter også op om regeringens anmodning om at minimere Corona-smitten, skriver butikken. Derfor er der lukket Mandag, tirsdag, onsdag i uge 12 og 13 , men åbent de andre dage med færre medarbejdere. Der opfordres til ikke at bruge kontanter og holde afstand, og så bliver der ikke lavet huller i ørerne i denne periode, lyder det.

Aaby Bageren bager

Der kan fortsat hentes brød og kager, men det indskærpes, at der højst må være tre i butikken af gangen, meddeler Birthe og Anders Olesen.

Redaktionen tager forbehold for, at alting ændrer sig meget hurtigt lige nu. Derfor kan der være ting, der ikke er aktuelle længere i artiklen. Både læsere og annoncører må meget gerne kontakte os med historier eller tips.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...