26-årige Andreas Bruhn er tilbage i Nordjylland efter et fodboldophold i Norge - nu håber han på at lægge et hårdt skadesforløb bag sig i Jammerbugt FC

JAMMERBUGT: Det var et genkendeligt navn for mange nordjyske fodboldfans, da 26-årige Andreas Bruhn blev præsenteret i Jammerbugt FC for nogle uger siden. Den tidligere AaB-, Viborg- og Randers-spiller har nemlig spillet en lang række kampe i Superligaen og 1. division.

Det ligner umiddelbart et scoop for en klub i 2. division, hvor Jammerbugt i øjeblikket fører. Men for spilleren selv handler det også om at genfinde sin fodboldform efter en hård skadesperiode.

- Jeg blev opereret i hoften tilbage i januar. Det var en større omgang, og genoptræningen har været lang. Så jeg tænkte, at jeg måtte hjem og studere lidt ved siden af. Jeg kunne godt mærke, at jeg skulle have noget andet i hovedet.

- Der kunne Jammerbugt passe perfekt til mig ved siden af studiet, tænkte jeg. Kort tid efter kontaktede Bo Zinck (cheftræner, Jammerbugt FC, red.) mig, hvilket var lidt sjovt, fortæller Andreas Bruhn.

Kroppen skal på plads

Han kommer fra et ophold i norske Arendal. Men nu er fodboldspilleren tilbage i Aalborg, hvor han også er begyndt på multimediedesignuddannelsen på UCN.

- Jeg må være ærlig og sige, at jeg skal finde ud af, om jeg kan spille fodbold efter den operation. Jeg fik at vide af lægen, at enten går det, eller også går det ikke. Han havde gjort det så godt, som han kunne, og han sagde, at jeg måtte se efter genoptræningen, om jeg kunne holde til at spille fodbold igen.

- Men det går super godt nu. Det passer godt niveaumæssigt til mig at være i Jammerbugt. Det handler om, at jeg skal finde spilleglæden og lysten igen, så jeg kan se, om kroppen kan være ordentligt med. Forhåbentligt har jeg nogle gode år i mig endnu, lyder det fra Bruhn, der har trænet med i Jammerbugt FC gennem en måneds tid.

Det absolutte drømmescenarie er, at kantspilleren kan vende tilbage til det niveau, som han tidligere har præsteret på.

- Jeg er stadig ambitiøs omkring fodbold. Jeg skal bare derudaf, hvis jeg kan. Kan jeg tage nogle skridt op igen, så gør jeg det. Men det handler om, hvorvidt kroppen er med på det. De sidste par år er den mere eller mindre faldet fra hinanden, lyder det fra ham.

Lidt af fodboldglæden er dog ved at være tilbage hos Andreas Bruhn, der snart håber på at trække i trøjen i en officiel kamp for førerholdet i 2. division.

- Det går godt, og jeg tænker ikke, at der går længe, før jeg kan få mine første minutter. Går alt, som det skal, sker det inden for et par uger, siger han.

Kulturen smitter af

De første minutter i den blå Jammerbugt-trøje ser nordjyden i høj grad frem til. Klubben har nemlig allerede gjort indtryk på ham.

- Det er fedt at være i klubben for tiden. Der er et godt flow og en god kultur. Der er god energi, og det smitter af på mig hver dag, når jeg møder ind deroppe. Det er fedt at være en del af, og jeg glæder mig til at bidrage med noget på banen, lyder det fra Andreas Bruhn.

- Det er en god gruppe, hvor folk har det godt med hinanden. Der er en vilje til at blive bedre og være de bedste i 2. division. Jeg er spændt på, hvor vi ender i tabellen, for jeg ser et stort potentiale, tilføjer han.

Andreas Bruhn startede oprindeligt i Støvring IF, inden han som ungdomsspiller skiftede til AaB.

Siden repræsenterede han Viborg FF, Randers FC og senest i norske Arendal.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...