Bål: Se fotografens mange fine billeder lige her ....

Aabybro: Sankt Hans med henblik på børnefamilier og børn. Det blev en succesfuld opskrift for Aabybro Borgerforening, som i år arrangerede midsommerfesten om eftermiddagen ved skolen på Kattedamsvej.

Mellem 15 og 17 var der forskellige aktiviteter for de helt små ved Sankt Hans-festen i Aabybro søndag.

- Jeg tør ikke sige, hvor mange der var. Der var rigtig mange. Vi delte 150 slikposer ud, og så var der jo også forældre og bedsteforældre, så jeg vil skyde på, at vi var godt og vel 400 personer, fortæller formand John Hedelund.

Arrangementet har fået ny form, efter antallet af deltagere var dalende de foregående år, hvor Sankt Hans blev afholdt i Søparken. Derfor blev bålfesten i fjor aflyst, og man ville kigge på en ny måde at fejre Sankt Hans på. Det blev altså med en børnevenlig tilgang.

- Børnene kommer som regel ikke til Sankt Hans, så vi tænkte, at vi ville prøve noget nyt. Så vi prøvede ligesom at være der for børn og børnefamilier, siger John Hedelund.

Der var således masser af aktiviteter for børnene ved skolen. Hoppepude, skattejagt, ansigtsmaling, pandekager og sang skabte grundlaget for eftermiddagen. Nu skal Aabybro Borgerforening så vurdere, om det fremadrettet skal være den måde, som man vil fejre solhvervet på i byen.

- Vi må lige evaluere på tingene. Men det var en succes, og tilkendegivelserne fra folk var, at det var en god idé at gøre det få børnene, så de også kunne nå hjem i seng. Jeg er ret sikker på, at vi gør det igen næste år, slutter formanden.

Det var børnene fra SFO’en i Bikuben, som havde lavet heksen til dagens begivenhed, som blev sendt afsted. Derudover var der besøg fra en heks, der i stedet for en båltaler fortalte børnene om historien bag Sankt Hans.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...