Bevilling: Projektet ”Ballast,” der har en afdeling i Brovst, har netop fået bevilget 22,5 millioner kroner af Socialstyrelsen. Det kommer børn fra tre kommuner til gode

Børn og unge fra misbrugsfamilier i tre nordvestjyske kommuner er sikret gratis, professionel hjælp de kommende fire år. For projektet ”Ballast” har netop fået bevilget 22,5 millioner kroner af Socialstyrelsen.

- Det er vigtigt og glædeligt, at behandlingen i Ballast bliver forlænget. Mange børn og familier har glæde af Ballast, som er et fantastisk supplement til vores kommunale aktiviteter. Vi har et rigtig godt samarbejde med KFUM’s Sociale Arbejde om projektet, siger borgmester Mogens Christen Gade, Jammerbugt Kommune.

Trille Nikolajsen, leder af Ballast, glæder sig over, at flere børn kan få hjælp fremover:

- De børn og unge, som har været i Ballast, har fået større trivsel, nye indsigter, nye venner og mange gode oplevelser. De har sat ord på det svære, talt med andre om det, lært sig selv bedre at kende og dermed fået større livsmod og selvværd. Alle har rosende ord om Ballast – både børn og forældre – men der er stadig mange unge, som har behov for behandling. Det er dog meget tabubelagt, hvis forældrene drikker, så det kan være en stor overvindelse at bede om hjælp. Derfor værdsætter vi også det godt samarbejde, vi har med kommunerne, hvor skolelærere, pædagoger, socialrådgivere og andre fagpersoner spotter børnene og gør opmærksom på, at de kan få hjælpen hos Ballast.

To børn i hver skoleklasse

122.000 børn i Danmark vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Det svarer til, at der i hver eneste skoleklasse sidder to børn fra misbrugsfamilier.

- Børn må tilsidesætte deres egne behov, når forældrene ikke kan tage vare på dem. Dermed bliver børnene voksengjort alt for tidligt, hvilket ikke er sundt for et barns udvikling, siger psykolog og ph.d. Susan Hart, som er ambassadør for Ballast og Danmarks førende ekspert i behandling af børn og unge efter NUSSA-metoden, som hun selv har været med til at udvikle.

Ballast blev etableret i 2016 i seks jyske kommuner – Jammerbugt, Morsø og Thisted i Nordvestdanmark og Fanø, Esbjerg og Varde i Sydvestdanmark. Tilbuddet udvides de kommende fire år til også at omfatte Tønder Kommune.

Ballast er en del af KFUM’s Sociale Arbejde, der støtter udsatte mennesker på et socialt, diakonalt grundlag. Organisationen har omkring 120 sociale institutioner og projekter, knap 1000 ansatte og 2.300 frivillige landet over. Læs mere og få hjælp på projektballast.dk

* Tallet 122.000 børn stammer fra en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...