I øjeblikket sættes skøjtebanen op i Blokhus. Dermed varmer man så småt op til endnu en vintersæson i badebyen, hvor skøjterne er blevet en stor del af vinterlivet omkring Torvet.

Skøjtebanen ejes af Blokhus Fonden og sættes op af en række frivillige - heriblandt Karl Korfits, der er med i torvegruppen i Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

- Det er i sig selv et spændende projekt at få den frem fra vinterhi. Vi har op til otte frivillige i gang med at etablere den, så der kan lejes skøjter ud fra Iscaféen som sidste år, fortæller han.

Det er planen, at skøjtebanen åbnes 7. november. Men nye coronarestriktioner - og især et forsamlingsforbud over 10 personer - har midt i opsættelsen spændt ben for de oprindelige planer for livet på skøjtebanen. I Torvegruppen er man dog optimistisk.

- Ud fra meldingerne, der er kommet, håber vi på at få tilpasset banens betingelser, så den kan bruges og anvendes i overensstemmelse med de nye retningslinjer. Så vi er fortsat i fuld gang, siger Karl Korfits.

Man havde ellers sat et maksimum på 45 personer ved skøjtebanen, inden forsamlingsforbuddet blev sænket. Derudover var det planlagt, at man skulle lade sig registrere og lægge et symbolsk beløb som depositum for at holde styr på antallet af skøjtende gæster.

Håbet om at kunne tilbyde lokale og besøgende en tur på skøjtebanen falder sammen med idéen om at gøre Blokhus til en helårsdestination. Det sker i synergi med for eksempel Skulpturparken i Hune, som især er blevet en stor juleattraktion i Nordjylland.

- Hele byen bakker op om den indsats, der lægges i lokalområdet her i vinterperioden. Der er et godt grundlag for, at en familie fra for eksempel Vester Hassing tager turen til Blokhus, selvom det ikke er sommer og strandvejr, siger Karl Korfits.

Etableringen og opsættelsen af skøjtebanen er et bredt samarbejde på tværs af Blokhus, hvor Erhvervsforeningen, Blokhus Fonden og grundejerforeningen samt en række virksomheder støtter projektet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...