IDRÆT: På skøjtebanen i Blokhus kører et unikt fritidstilbud på 2. år

BLOKHUS: Denne vinter har der igen været liv på torvet i Blokhus. Skøjtebanen i hjertet af badebyen er blevet et billede på indsatsen uden for højsæsonen - og den indsats er der nogen, der sætter særlig pris på.

De hedder Blokhus Ducks og mødes hver mandag på skøjtebanen. En af initiativtagerne er Lars Abildgaard fra Pandrup. Han er med til at arrangere den ugentlige ishockeytræning på byens skøjtebane, hvilket sker på frivillig basis.

- Folk kommer fra Aalborg, Pandrup, Saltum og generelt lokalområdet. Det er det eneste sted i nærheden, hvor der er etableret ishockey udendørs, og ellers skal man til Frederikshavn og Aalborg for at spille. I de klubber skulle man nok starte i en ung alder for at træde ind på de hold, fortæller Lars Abildgaard.

Dermed er niveauet bredt hos Blokhus Ducks, der huser alt fra ivrige ishockeyspillere til de mere uprøvede. Alle er dog med på præmissen om at have det sjovt.

- Vi har jo voksne, der kommer og spiller med, fordi det er sjovt. Men det er hovedsagligt børn, som vi stiller muligheden til rådighed for. Så starter vi med lidt opvarmning, hvorefter vi giver os til at spille. Det er det, folk helst vil, lyder det fra ham.

Man kan typisk samle op mod 20 ishockeyentusiaster til træningerne på skøjtebanen. Et af de kendte ansigter er tidligere ishockeytræner Jens Ehlers, der er far til ishockeylandstræneren Heinz Ehlers og bedstefar til NHL-spilleren Nikolaj Ehlers.

- Jens kommer fra tid til anden og giver sit besyv med på banen og bænken. Det kan være alt fra at snøre sine skøjter til selve spillet. Han hjælper til, og de unge lytter altid til ham, fortæller Lars Abildgaard.

På andet år oplever han allerede stor udvikling ved de gengangere, som er en del af Blokhus Ducks.

- Nogle startede sidste år med at lære at stå på skøjter, og nu kører de baglæns. Vi har fået en hård kerne, men der kommer hele tiden nye til. Så vi går ind og deler lidt op efter alder og tager hensyn til niveau, og så spiller vi mod hinanden på hold. Det er ikke mere seriøst, end det går ud på at hygge sig med det, men inden man får set sig om, har man fået en god træning ud af det. Jeg sover i hvert fald godt, når jeg kommer hjem fra det, siger han.

Det er ikke planen, at det skal blive mere seriøst i Blokhus Ducks. Lige nu fokuserer man på at holde stemningen ved lige og tilbyde et anderledes fritidstilbud.

- Du skal jo nærmest til Jetsmark Hallen eller ud til Saltum herfra, hvis man vil dyrke forskelligt sport. Så det er et kærkomment tilbud i byen. Vi er også med til at markedsføre banen og byen, så det handler grundlæggende om at stille muligheden til rådighed for de unge mennesker i området, slutter Lars Abildgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...