Genbrug: Blå Kors har valgt at lukke alle organisationens 53 genbrugsbutikker i foreløbigt to uger fra fredag af hensyn til kunder og frivillige medarbejdere

Aabybro: Blå Kors har valgt at lukke alle organisationens 53 genbrugsbutikker fra fredag i foreløbigt to uger af hensyn til kunder og frivillige medarbejdere.

- Vores genbrugsbutikker udgør en vigtig del af vores økonomi, derfor er det selvfølgelig en meget alvorlig situation for os. Men langt størstedelen af vores frivillige medarbejdere i genbrugsbutikkerne er ældre mennesker, og vi ønsker på ingen måde at være med til at sætte deres helbred på spil, forklarer Anders Christensen, der er chef for Blå Kors Genbrug.

Anders Christensen håber, at butikkerne snart kan åbne igen.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af ikke at kunne holde åbent for vores kunder, og der er også rigtig mange af vores frivillige, som kommer til at savne det sociale fællesskab i butikkerne. Men lige nu mener vi, at det er de eneste rigtige at gøre, og så håber vi bare, at vi snart kan åbne igen, siger Anders Christensen.

Eneste butik, der fortsat er åben, er webshoppen lidtsmartere.dk.

- Vores webshop er naturligvis stadig åben, og man kan bestille varer, ligesom man plejer. Vi kan dog ikke garantere, hvor hurtigt varen kan leveres, siger Anders Christensen.

Hos medarbejderne i Aabybro gør man sig også klar til at lukke.

- Det må jo bare være sådan. Vi har mange ældre frivillige, siger Kirsten Sørensen fra butikken i Aabybro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...