Festligt: Arrangørerne glæder sig især over det lokale sammenhold og de mange frivillige

Birkelse: De puster ud ovenpå en god fest i Birkelse, hvor børnene fik leget på kryds og tværs og de voksne fik set naboer og bysbørn, de måske ikke ser så tit.

Omkring 70 frivillige var med til at gøre den årlige fest til en rigtig god en af slagsen, fortæller Gitte Rold Kristensen og fortsætter.

- Vi er generelt meget tilfredse, og der har været stor opbakning både fredag og lørdag - og det selvom vejret ikke har været det bedste. Og oveni var der også et stort arrangement i Aabybro.

Fredag var der tæt på fuldt hus i teltet til grisen, som blev lavet af Morten Ravn.

- Men desværre måtte vi lukke legelandet ned grundet regnvejr, konstaterer Gitte Rold Kristensen.

Til gengæld blev VGFs petanqueturnering afholdt med stor succes og var i gang hele eftermiddagen og sluttede af med gris i teltet, fortæller hun.

Bedste udklædning

Lørdag var velbesøgt med optog med forskellige udklædninger fra byens børnehaver, dagplejer og vuggestuer osv.

Vinderen for bedste udklædning blev fundet af byrådspolitiker Mariane Andersen og præst Benthe Jeppesen, og præmien på 1.000 kroner gik til Ulveskov børnehave og vuggestue.

Byfestudvalget donerede yderligere 1.000 kroner til børnehaven Landsbyhavnen, som samlede penge til syge børn igennem Team Rynkeby.

Årets stærkeste

Birkelse fik også kåret “Den stærkeste i Birkelse” igennem forskellige udfordringer, og vinderen blev Henriette Sørensen.

Arrangørerne havde tilsyneladende også ramt rigtigt i forhold til børnene, for på pladsen var især legelandet velbesøgt med mange børn der havde glæde af hoppeborge, sæbebobler, ansigtsmaling og fiskedam

- Vi havde også besøg af Rollespilsforeningen Nieros fra Pandrup der udfordrede børn og unge med svær og skjold i en kamparena det deres helt store fornøjelse, fortæller Gitte Rold.

På pladsen lørdag var der forskellige boder og kræmmere som solgte lidt forskelligt.

forældreforeningen fra ulveskov børnehave og Vedsted Friskole’s bestyrelse i samarbejde med en klasse havde traditionen tro, begge boder med forskellig mad, slik, pølser, kage, popcorn osv. Deres salg går tilbage til deres børn på skolen som blandt andet bruger på ture ud af huset. Dagli Brugsen var også mødt op med en bod.

- Vi er enormt glæde for de kræmmere og boder da de er med til at skabe liv på pladsen, siger Gitte Rold Kristensen.

Seje damer i revyen

Byfesten blev afsluttet med en Halfest i hallen med lokal revy som i år blev spillet af nogle seje damer. Efter Revyen spillede traditionen tro, bandet Partyuartig op til dans, de havde i år 10 års jubilæum

- Tilslutningen til festen lørdag var større end vi turde håbe på, og vi var 105 bordbestillinger, hvoraf de 80 spiste af den lækre hjemmelavede buffet.

Netop den del af arrangementet var der blevet gjort ekstra meget ud af, fortæller Gitte Rold Kristensen.

- Vi havde gjort meget ud af skabe det bedste rammer for en god fest med stort scene, lyd og lysshow. Vi håber derfor, at vi næste år at endnu flere har lyst til at deltage.

Det virkede tilsyneladende:

- Faktisk smittede festen og Revy så meget af, at den lokale Finn Ottesen valgte at donere 2.000 kroner til opførslen af næste års revy, siger Gitte Rold Kristensen og fortsætter.

- Vi er stolte over at skabe nogle dage i byen hvor der er mulighed for byens skoler og foreninger at deltage og tjene nogle penge der kan hjælpe dem i hverdagen.

Frivillige er guld værd

Hos arrangørerne er man ikke i tvivl om, at de mange frivillige kræfter ikke kunne undværes.

Sådan en byfest kan kun blive en realitet hvis der er opbakning, og ikke kun på pladsen men også som frivillig, understreger Gitte Rold Kristensen.

- Der har 70 forskellige frivillige involveret i alt fra teltopsætning, borde stole, personale til bar og legeland, revy, lys, lyd, madlavning fredag og lørdag.

- Dertil kommer dem der er frivillige i deres boder, siger hun.

Det samme gør sig gældende for udstyr, som arrangørerne af byfesten blandt andet låner af Vedsted Friskole, BIF og borgerforeningen.

- Det er uden beregning, og det er også med til at gøre det hele muligt. Derudover har vi også nydt godt af de sponsorer der igen i år har støttet med penge og ikke mindst revyen som fik en privat sponsor i butik Laden, i Hune, som gav kjoler til hele holdet, siger hun.

Nu er der så et år til den næste fest, og står det til arrangørerne kommer der også en næste år.

- Nu kan vi ikke andet end at vente til at regnskabet bliver gjort op og så om vi har mulighed for at lave en byfest næste år

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...