Efter de første fem kampe i 2. division har Jammerbugt FC hentet fem sejre. Dermed ligger klubben på en klar førsteplads i denne mellemsæson, der skal opdele de nuværende klubber i 2. division i fire forskellige rækker til den nye struktur.

Selvom førstepladsen kan sende nordjyderne op i landets næstbedste række i næste sæson, kigges der primært på top-6, der sikrer en plads i den kommende tredjebedste række.

- Det handler om at holde snuden i sporet for os, siger Jammerbugt FC’s formand, Bøje Holmsgaard Lundtoft.

- Vi kan ikke få armene ned, men det vil vi gerne. Fokus er ikke ændret. Vi skal være blandt de seks bedste, og der har vi fået et fantastisk udgangspunkt og en god forudsætning for os selv, tilføjer han.

Trup er blevet billigere

Siden sidste sæson er truppen forstærket. Den er blevet bredere med flere spillere, og senest har man fået tidligere superligaspiller Andreas Bruhn ind i truppen.

Men der er ikke lagt flere penge i truppen end tidligere, fortæller formanden.

- Truppen er ikke blevet dyrere. Tværtimod har vi et lavere budget for spillertruppen i dette kalenderår end i 2019. Det er en helt bevidst strategi, hvor vi sætter tæring efter næring som alle andre. I det tidlige forår satte vi nogle nye rammer for, hvad vi vil investere i truppen som samlet enhed. Resultaterne er ikke blevet dårligere af den grund, og det skal spillerne have en stor cadeau for. De bliver ikke tykke, fede og rige at af spille for os. Men de bliver måske rige på så meget andet, siger Bøje Holmsgaard Lundtoft.

- Vi har taget fire U19-spillere op fra egne rækker, som hjælper på truppens økonomi. Men de gør det alligevel rigtig godt. Mange af dem har fået kampe i benene, selvom de skal lidt mere op i gear for at bevise sig, tilføjer han.

Jammerbugt FC’s nuværende førsteplads i 2. division er i et økonomisk perspektiv også overraskende.

- Blandt de 24 hold i 2. division ligger vi nok som den bløde mellemvare i forhold til økonomi. Vi kan ikke hente det samme på tilskuere som københavnerklubberne, siger han.

Dermed er Bøje Holmsgaard Lundtoft også sikker på, at resten af sæsonen bliver sværere.

- Nogle af vores kolleger mener, at vi skal sigte efter førstepladsen nu, men det tror jeg ikke på. Over tid vil økonomien afbalancere det forhold, siger klubbens formand.

Sponsorer holder ved

Trods coronasituationen og det øgede pres på erhvervslivet virker den sponsormæssige opbakning dog til at være stabil.

- Jeg synes, at vi har en god, fast skare. Vi har ikke oplevet en stor udskiftning. De er søde og rare og vil gerne bakke op om klubben. Så vi ligger næsten på samme niveau sponsormæssigt, som vi plejer, siger han.

- Balladen for os kommer nok, når vi skal snakke forlængelse med dem. Jeg er ikke sikker på, at vores sponsorer har set hele effekten af corona endnu. Når det presser på, er sponsorkroner nok det sidste, man prioriterer. Men det hjælper nok, at vi gør det godt på banen, tilføjer han.

Fredag skal Jammerbugt FC igen i aktion, når Thisted FC gæster Sparekassen Vendsyssel Arena.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...