Nørresundby Boligselskab regner med at have alt udlejet fra første dag, når Bibliotekshaven på Elmevej står klar til marts

AABYBRO: Der arbejdes fortsat i Bibliotekshaven, som ifølge planen skulle have stået klar dette efterår. Her skulle 26 nye lejeboliger tages i brug på Elmevej, hvor byens bibliotek tidligere lå.

Men de kommende indflyttere i Nørresundby Boligselskabs nye klyngehuse må vente lidt endnu. Den 1. marts er sat som ny indflytningsdato. Det fortæller direktør for boligselskabet, Lars Emborg.

- Der har været nogle almindelige forsinkelser i byggeriet, der gør, at vi først er klar til indflytning den 1. marts, siger han.

Lars Emborg regner desuden med, at samtlige boliger er udlejet fra første dag. Størstedelen af lejemålene er nemlig allerede optagede.

I skrivende stund er 4-5 boliger ledige i Bibliotekshaven.

Nørresundby Boligselskab kan allerede nu se en tendens i de indbyggere, der får ny bopæl på Elmevej. Der kommer hovedsagligt ældre, som gerne vil blive i Aabybro.

- Det er primært seniorer, der gerne vil bo centralt. Der er tale om ældre, der altid har boet i Aabybro og gerne vil blive der. De har måske haft et ønske om at realisere deres opsparing i boligen og komme tættere på centrum, indkøb og offentlig transport, siger Lars Emborg.

Han forudser dermed et slags seniorfællesskab, der allerede er opstået i Passagen i Aabybro, som Nørresundby Boligselskab også står bag.

Boligselskabet har allerede øjnene på det næste projekt i Aabybro. Det skal nemlig stå bag de 41 almene boliger, som kommunalbestyrelsen har godkendt i de nuværende planer for Aabybro Centret.

Her regner man med samme udvikling, som har været i Passagen og Bibliotekshaven.

- Det er vores fokus de næste to-tre år. Vi tror på, at det bliver en direkte pendant til det, som vi ser i Passagen, fordi det ligger rigtigt og godt i forhold til butikkerne på lokationen og med kort gåafstand til det meste, siger Lars Emborg.

Nørresundby Boligselskab vil også prøve at samle de tre afdelinger i byens centrum.

- Vi prøver at etablere nogle fællesfaciliteter i form af et fælleshus og nogle lokaler omkring Aabybro Centret. Det kan styrke noget sammenhold og beboerdemokrati i de fællesskaber, som vi har, der gerne vil bo tæt på byens faciliteter, siger boligselskabets direktør.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...