Smag: Det er ikke så svært at spise både sundt og bæredygtigt

Aabybro: Arrangørerne kunne givetvis godt have ønsket sig, at der var mødt flere op, da ”Danmark for målene” med Anne Hjernøe i spidsen gæstede Aabybro fredag eftermiddag.

Godt 50 havde valgt at komme forbi og høre den kendte kok fortælle om, hvordan man med relativt enkle tricks kan gøre sin mad mere velsmagende og bæredygtig.

- Når maden er ordenlig, spiser man mindre og bliver mere mæt, og dermed er man ikke med til at overproducere, sagde hun.

Hun opfordrede også folk til at bruge det, der er i køleskabet.

En småslatten gulerod kunne f.eks. få nyt i blenderen eller ovnen, lød budskabet.

Og ellers rådede hun folk til at få en teenager:

- De er miljøbeviste, sagde hun - og tilbud et udlån.

Anne Hjernøe fik en rundvisning, inden hun skulle videre til Løkken til et lignende arrangement.

Her kunne hun blandt andet føle på helt friske grøntsager fra Sandmosen 38, hvor Louise Lund Holm Thomsen og Jozef Blockx også havde gode råd til tilberedning.

- Det er meget forskelligt, hvor mange, der er mødt op. Nogle steder har der stået seks og andre steder har der været fyldt og borgmesteren har budt velkommen, sagde hun.

Jørn Bondrup var en af dem, der var mødt op.

Han syntes ikke, det var nogen overraskelse, at ikke flere kom.

- Hvis verdensmålene skal batte noget, så skal vi arbejde med dem lokalt. Så skal der ikke komme en karavane fra København, sagde han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...