FRIVILLIGHED: De lokale overtog undervisningen på Gjøl Skole, da lærere havde kursusdag

GJØL: Mandag var en ganske anderledes dag på Gjøl Skole. Mens lærene var til kursus, tog frivillige nemlig over i undervisningen.

Det var en god oplevelse, lyder det fra skolens bestyrelsesformand, Jesper Mørkholt.

Vi synes, at det gik fuldstændig fantastisk. Det gik over al forventning. Alt klappede, som det skulle, og jeg hører, at børn og voksne har haft en god dag, fortæller han.

Der var mødt 12 frivillige op, og heriblandt var der pensionerede lærere, pædagoger, bedsteforældre og andre lokale.

- Vi delte klasserne op i grupper og gav dem forskellige temaer. De mindste havde om trolde, midtergruppen havde sang, aktiviteter og historiefortælling, og de ældste lavede mad til hele skolen og blev sendt ud på et vidensløb i byen. Vi havde fællesspisning på hele skolen, og alle eleverne var samlet i aulaen, fortæller Jesper Mørkholt.

Maden blev betalt gennem de vikartimer, som blev sparet gennem beslutningen om at hive frivillige ind. Det var desuden et krav fra forældrene, at det sparrede beløb bruges på børnene.

- Der bliver indkøbt spil, materialer og aktiviteter, som børnene har fremover. Vi ville ikke have, at det skulle være en spareøvelse. Dagen var skolebestyrelsens idé, så vi kunne bruge pengene på vores egne børn, siger skolebestyrelsesformanden.

Jesper Mørkholt så ikke kun oplevelsen som god fra bestyrelsens side. Som far nød han det også.

- Jeg havde en af mine drenge og hans gruppe. Så jeg var sammen med de børn, som min søn snakker med i hverdagen. Det gav mig en idé om, hvem de børn er, og det var en god oplevelse at få lidt nærhed med ens børns klassekammaerater, fortæller han.

Gjøl Skole går op til sjette klasse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...