Det sker: Udstillingen er på Pandrup Bibliotek

Pandrup: Alette Nørgaard udstiller smykker på Pandrup Bibliotek.

Alette Nørgaard designer efter sit humør. Hun kom i gang efter en periode med stress og er autodidakt, men har haft en god mentor i Karen Friis og fulgt nogle kurser. Hun finder inspiration i naturen, især omkring Tornby, hvor der både er strand og skov. Smykkerne fremstilles primært af sølv, og designes, formes, smedes, støbes, loddes samt overfladebehandles på eget værksted i Tornby, hvor gæster er velkomne - efter aftale.

Alette er meget nysgerrig i fremstillingsprocessen og elsker at udfordre sig selv og se, hvad forskellige teknikker kan frembringe af former i sølvet. Her er hun begyndt at støbe i fx vand, sand, salt og bruger fyrrenåle, kikærter, strandskaller og lignende, som giver nogle unika resultater. Som Alette siger – Jeg er ikke uddannet og ved ikke, hvad der kan lade sig gøre og ikke kan lade sig gøre. Som humlebien, der ikke ved, at den ikke burde kunne flyve-. Og resultaterne, som fremkommer, kan både forundre og overraske.

Da smykkefremstillingen som sagt er efter humør, er der dage til det enkle og dage til det mere storslåede, hvilket man tydeligt kan se på udstillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...