FRITID: Årets Ungleder og Årets Leder blev kåret virtuelt, hvor foreninger og udøvere så med online

Den store begivenhed, Årets Idrætspris 2020, blev igen i år afviklet – denne gang virtuelt. Tilslutningen til arrangementet var igen i år flot, og mange foreninger, udøvere og pårørende så med online. Der var priser til udøvere, som havde vundet alt fra nordjyske mesterskaber, jyske mesterskaber og danmarksmesterskaber – både i holdsport og i individuelle præstationer.

Det oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

- Enkelte udøvere markerer sig fortsat på den internationale scene, hvor de bl.a. kæmper om de sidste pladser til OL i 2021. I alt var der ca. 66 prismodtagere af idrætspriserne, som alle blev hyldet af borgmester Mogens Christen Gade, oplyser de.

Aftenen blev indledt af fællessang leveret af Anna Vallentin Møller og Freja Varberg Madsen fra Kulturskolen.

- Selvom COVID-19 har sat sine begrænsninger for idrætten og foreningsdeltagelsen, så har vi i Jammerbugt Kommune igen i år mange dygtige udøvere, som leverer flotte præstationer inden for både bredde- og eliteidrætten. Igen i år har vi udøvere, som har vundet nordjyske mesterskaber, danmarksmesterskaber og nogle få som er repræsenteret på det danske landshold eller på den internationale scene. Med denne årlige begivenhed markerer vi idrætten i Jammerbugt Kommune og anerkender de dygtige udøvere vi har, selvom omstændighederne udfordrer os, oplyser Mogens Christen Gade.

For fjerde år i træk blev en vinder til prisen som Årets Ungleder 2020 kåret. Prisen for Årets Ungleder tildeles en idrætsleder under 18 år, som enten har været særligt engageret i foreningslivet og/eller har vist vilje til at dygtiggøre sig inden for foreningsarbejdet.

Vinderen af prisen Årets Ungleder 2020 blev i år Laura Vedsted fra Skovsgaard/Brovst KFUM IF – Håndbold.

- Laura har fra en tidlig alder engageret sig meget i foreningslivet, hvor hun som 11-12-årig begyndte som hjælpetræner. I år fylder Laura 17 år og har de seneste år fungeret som træner for flere hold. Foreningen beskriver Laura som en pige, der udviser ro og autoritet og hun er god til guide de unge spillere og børn, så de til hver træning og kamp har en fantastisk oplevelse.

Med prisen sætter kommunen bl.a. fokus på unglederne som rollemodeller for andre unge – og skaber dermed opmærksomhed blandt de unge om det positive i at virke som leder eller instruktør i en af kommunens mange foreninger.

Prisen Årets Ungleder er stiftet i samarbejde med DGI Nordjylland. Med prisen følger en check på 2.500 kr.

Årets Lederpris var der fire indstillinger til. De indstillede til prisen var Henrik Leding Skøtt fra Biersted IF, Marianne Dissing Kragh fra Aabybro IF – Lykkeliga, Sune Myrup fra Skovsgård Boldklub og PGU PLUS instruktørteam Mette, Hannah og Sille.

- Vinderen af årets lederpris blev i år Marianne Dissing Kragh fra Lykkeliga, som i mange år har været en aktiv foreningsleder i Aabybro IF Håndbold. Hun har bl.a. været initiativtager på at få Lykkeliga til Jammerbugt Kommune. Med Marianne i spidsen har holdet nu 22 aktive håndboldspillere med handicap, som mødes til håndbold og anden leg med bold. Udover fællesskabet børnene imellem bidrager Lykkeliga også til et fællesskab imellem forældre. Det var en tydeligt rørt og stolt vinder, som var stillet igennem til den direkte udsendelse, beskriver Jammerbugt Kommune.

- Alle indstillede kandidater til Årets Lederpris gør alle noget ganske særligt for foreningslivet i Jammerbugt Kommune. Dét at blive indstillet er i sig selv en stor anerkendelse for deres frivillige indsats inden for det folkeoplysende område, oplyser formand for folkeoplysningsudvalget Flemming Dahl Jensen.

Årets Lederpris giver kommunen til en leder inden for det frivillige børne- og ungdomsarbejde i Jammerbugt Kommune som påskønnelse for stabilt, dygtigt, initiativrigt, forebyggende og helhedsorienteret arbejde. Med prisen følger en check på 2.500 kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...