Claus Ulsø Thomasen skifter til Nørresundby FB for at blive assistenttræner. Til gengæld vender et velkendt ansigt tilbage i cheftrænerrollen i Aabybro IF

AABYBRO: Når Aabybro IF’s herrer møder ind til forårssæsonen i serie 1, så bliver det med en ny cheftræner. Claus Ulsø Thomasen, der gennem tre år har stået i spidsen for førsteholdet i fodboldklubben, skifter nemlig til Nørresundby FB. Her skal han være assistenttræner for den tidligere Birkelse-træner Allan Kjeldsen.

Den kommende assistenttræner i Danmarksserieklubben bragte Aabybro IF op i serie 1 i sin første sæson. Siden har klubben haft en fast tilværelse i den sjove del af serien.

- Først og fremmest er Aabybro en super klub at være i, og jeg har været utrolig glad for at være i klubben. Jeg var utrolig glad for at få chancen som cheftræner. Jeg gik jo direkte fra spillende assistenttræner i Birkelse og til chefjobbet i Aabybro. Så jeg er glad for, at de gav mig muligheden i en rimelig ung alder, siger Claus Ulsø Thomasen.

- Jeg ved, at klubben går en stor fremtid i møde. Vi har fået kunststofbane og får nyt klubhus. Men vigtigst af alt er klubben blevet andetvalg til Jammerbugt FC. Så de spillere, der ikke lige formår at slå til på divisionsniveau, vælger at flytte til Aabybro IF nu. Det betyder, at vi har fået mange dygtige spillere tilbage derfra, siger han.

Han tror dog ikke, at det bliver et endeligt farvel til rollen som cheftræner i Aabybro IF.

- Det har været tre lærerige år. Det er helt bestemt en klub, som jeg i fremtiden rigtig gerne vil tilbage til. Jeg håber selvfølgelig på at lære en masse på et lidt højere niveau og i et større setup og komme tilbage i en forbedret udgave om nogle år, siger Claus Ulsø Thomasen.

I klubben ser seniorformand Hans Arne Pedersen tilbage på nogle gode år med træneren i spidsen for holdet.

- Det har været hans egen beslutning, og det respekterer jeg. Claus var ude i god tid og fortælle om det. Han har virkelig bidraget med noget vinderkultur, og folk er blevet dygtigere fodboldspillere i hans tid i klubben, fortæller han.

Som ny cheftræner får Aabybro IF Jan Werther Larsen, der er et velkendt navn og ansigt i klubben. Han har tidligere været førsteholdstræner i Aabybro, før han skiftede til Aalborg Freja. Her har han været træner for klubbens hold i Jyllandsserien.

- Jeg har jo vidst i et stykke tid, at vi mistede Claus. Så jeg kom i snak med Jan om muligheden for at komme tilbage, og han snakkede med Aalborg Freja om det. Ham og Claus minder på mange måder om hinanden på, hvordan de vil spille fodbold og behandler spillerne, fortæller Hans Arne Pedersen.

- Han vil være en god fyr til at videreføre det, som vi har gang i, siger han.

Morten Eriksen fortsætter som assistenttræner under Jan Werther Larsen, mens holdleder Vagn Larsen også bliver i sin rolle. Dermed kan de seneste års arbejde nemt køres videre på.

- Det er vigtigt for os, at de bliver. Vi ser meget frem til, at den linje, der er nu, fortsætter på en god måde, siger Hans Arne Pedersen.

Aabybro IF ligger til at tage en andenplads i serie 1 denne sæson.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...