Klubbens talentfulde U14 drenge optræde i landets bedste række og skal i kamp mod superligaklubber

AABYBRO: Modstandere som AGF, AaB, Horsens og Randers. Det er fodbold-hverdagen for Aabybros IFs talentfulde U14 hold.

Drengene spiller nemlig i landets bedste fodboldrække for deres årgang, Liga 1.

Faktisk spillede holdet også i Liga 1 sidste forår og formåede at blive i rækken, men måtte alligevel overlade sin plads til Silkeborg IF, som modsat Aabybro er en A-licens klub og derfor har førsteret til at være med i den bedste række. Det gik dog ikke drengene fra Aabybro mere på, end at de i efterårets formåede at spille sig tilbage i Liga 1 efter en sæson, der kun bød på et enkelt nederlag.

- Det var i sæsonens sidste kamp, som var uden betydning for os, fortæller træner Dan Storgaard.

De fleste af drengene har spillet sammen siden U/5, og de har altid har Dan Storgaard som træner. Samtidig har han også i hele perioden kunne trække på hjælp fra andre to forældre, Tommy Balslev og Peter Bødker Andersen, ligesom unge Benjamin Hansen hjælper med træningen.

- Han har tidligere selv spillet på talenthold og kan vise spillerne de tekniske ting, der skal til, siger Dan Storgaard, der også har udviklet sig som træner med flere kurser og har i dag DBUs B-licens.

- Trænerne har været der hele tiden. Det har givet stabilitet og ro og et kæmpe sammenhold, og vi har fået opbygget et godt udviklingsmiljø, uddyber Dan Storgaard.

Han lægger ikke skjul på, at holdet også er blevet mødt med lidt højere ambitioner i mange andre tilsvarende breddeklubber.

Seneste tiltag er, at der på grund af de lange ture er fundet sponsorer, som financierer, at der bliver kørt i bus til udekampene, hvor Horsens er sydligste adresse.

- Vores sportslige forventninger er en placering midt i rækken. Vi kan ikke måle os med AaB og AGF, men forventer som sidste forår nogle drabelige kampe mod Randers Freja og Brabrand. Vi står godt til hinanden, siger Dan Storgaard.

Og fremgangen for årgangen i en ellers almindelig breddeklub er ikke gået ubemærket hen. U14 drengene har fået tilgang af to spillere fra AaBs andethold og i efteråret stødte en spiller fra Aalborg Freja, til. Alle har selv fundet frem til Aabybro IF.

Desuden har flere spillere fra holdet været kaldt til DBUs talent træninger, som finder sted i Støvring fire gange på et halv år, og med en konkurrence af U14 spillere fra hele Nordjylland og helt ned til Randers, så er det vel ganske godt gået.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...