Sport: Aabybro Efterskole har nu papir på, at skolen er et sikkert sted at sende unge på efterskoleophold med springgymnastik

Søndag 26. januar fik Aabybro Efterskole papir på, at det er et sikkert sted at sende unge på efterskoleophold med springgymnastik. Den dag blev efterskolen nemlig officielt certificeret som en Springsikker efterskole under DGI Gymnastik og GymDanmark.

Sikker springtræning handler bl.a. om uddannelse af springinstruktører, årlig gennemgang og tjek af alle redskaber og en sikkerhedsansvarlig på efterskolen. Den er de helt med på i Aabybro, hvor de har arbejdet hårdt på at sætte de mange tiltag omkring springsikkerheden i system og sørget for at de bliver gennemført som planlagt.

- For os har springsikkerprocessen været vigtig, og vi har fået kigget på alle forhold omkring vores springcenter. Vi har kigget vores procedurer, regler, mm. igennem, så vi passer bedst muligt på vores elever - samtidig med, at de får mulighed for at nå de mål og drømme de har med deres spring, fortæller Kenn Fonager, der er leder på Aabybro Efterskole.

Med Springsikker-udviklingsplanen i hånden har efterskolen nu et værdifuldt og centralt redskab, der vil sikre de springaktive elever den bedst tænkelige springtræning. Planen beskriver nemlig hvad der skal gøres, hvem der er ansvarlig og hvornår det skal gøres, så de gode intentioner slår igennem som et mærkbart kvalitetsløft omkring springtræningen.

- Vi sender et klart signal at sikkerheden er vigtig og det er uanset om det er elitelinjen, springlinjen eller en af de andre idrætslinjer på skolen. Vi har flere idrætslinjer hvor elever og forældre ikke kender til springredskaber. Nogle elever tror ikke, at man kan slå sig i en springgrav, siger Kenn Fonager

Papir på kompetencerne

Den 26. januar klokken 13.30 fik efterskolen så officielt papir på sin nyerhvervede status i forbindelse med AAE-dagen som var en hel dag med varierede opvisninger af gymnastikhold tilknyttet efterskolen.

Her kunne man ud over den officielle overrækkelse få et skud gymnastik fra øverste hylde når efterskolens eget elevhold, DGI Nordjyllands aspiranthold og andre dygtige lokalforeningshold viser hvad vinterens anstrengelser har resulteret i.

Lærerne på skolen glæder sig til at komme mere i dybden med arbejdet omkring springsikkerhed, der allerede er blevet et værdifuldt arbejdsredskab i hverdagen.

- Vi er i processen blevet bekræftet i at vi gør mange ting rigtigt, og vi er blevet skarpere på de små detaljer. Det bedste er at vi har fået et arbejdsredskab til at starte hvert skoleår med. Hvad enten der kommer nye gymnastiklærere eller de gamle falder ind i rutinerne, så starter vi hvert år med at gå igennem punkterne i Springsikker, så vi er skarpe og klar til et nyt elevhold, siger Kenn Fonager.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...