GRØNT: Det faste le-laug som blandt andet består af frivillige naturplejere fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening deltog

Aabybro: Fantastisk sensommervejr dannede rammen om dagens naturpleje af Aaby Bjerg i Store Vildmose. Det faste le-laug som blandt andet består af frivillige naturplejere fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, var på plads, da leen blev svunget og ørnebregnen blev fjernet for at give lys og plads til urter og lyng, fortæller Søren Rosenberg, formand Danmarks Naturfredningsforening Jammerbugt Afdeling .

- Naturpleje er vigtig for at hjælpe "bjergets" spændende botanik, der bl.a. tæller guldblomme, lav skorzoner, djævelsbid m.fl. Aaby Bjerg har været under tilgroning af ørnebregner og trævækst som birk og bævreasp og derfor er det anden gang i år, at de frivillige naturplejere gik i gang med sav, le og rive, fortæller han.

Med skånsom naturpleje, kan man give den rette plads til de sent blomstrende urter, således der stadig er et spisekammer tilbage til insekterne. Derfor gik leen let uden om høgeurt, almindelig gyldenris, angelik og djævelsbid med mere og andre steder med ørnebregne og bjergrørhvene blev der slået helt i bund, fortæller Søren Rosenberg.

Naturpleje af Aaby Bjerg udføres i et samarbejde med Jammerbugt Kommunes Naturafdeling, som sørger for at fjerne det afslåede materiale, som blev samlet i store dynger til senere bortkørsel.

- Der skal også lyde tak til ejeren, Aage V. Jensen Naturfond, som netop har erhvervet området. Fonden var vært med kolde forfriskninger, som blev nydt i det varme sensommervejr, siger Søren Rosenberg, inden han kommer med en opfording.

- Tøv ikke med at deltage til næste års naturplejeindsatser, hvis du også gerne vil bruge nogle timer i dejligt selskab og hvor man samtidigt giver en hånd til naturen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...