KIg ind: 15. september er to gårde klar til at give et indblik i fødevareproduktion

Kærgården, Kettrupvej 35 i 9690 Fjerritslev og Vildmosekartoflen I/S, Damvej 215 ved Aabybro holder sammen med godt 60 andre landmand Åbent Landbrug.

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den. 15. september fra 10.00-16.00, når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Brug af ny teknologi til at gøde mere præcist, genanvendelse af dyrenes gødning til at producere biogas og etablering af minivådområder som renser drænvand for kvælstof og fosfor.

Det er blot få eksempler på, hvad danske landmænd allerede gør for klima og natur. Søndag den 15. september har du mulighed for komme helt tæt på køer, kalve og grise, komme med op i de store landbrugsmaskiner og se hvad danske landmænd helt konkret gør for at få en endnu mere bæredygtig produktion.

- Vi vil gå forrest i arbejdet for at skabe en endnu mere klimaeffektiv fødevareproduktion og fremlagte i foråret en vision om at det danske fødevareerhverv skal være klimaneutralt senest i 2050. Derfor er det vigtigt at vi sikrer en endnu mere klimaeffektiv produktion. Nogle af metoderne til det kender vi allerede i dag og det er dem, vi gerne vil vise danskerne til Åbent Landbrug, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Sidste år brugte 73.300 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud. I år er der plads til, at endnu flere danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og hvordan danske landmænd arbejder på at få en mere klimavenlig produktion.

Foretrækker man at køre syd for Limfjorden inviterer blandt andet TAMU Vitskøl der har til huse på Vitskøl Kloster indenfor. Gaardsted Højgaard, Hobrovej 193 ved Løgstør åbner også dørene denne dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...