SKOLE: Elever fra Aabybro Skole havde en anderledes skoledag med koncentration, flugtskydning og succesoplevelser

Et valgfagshold med elever i 7. klasse fra Aabybro Skoles har været på besøg på flugtskydningsbanen hos Moseby Jagtforening. Her skulle eleverne stifte bekendtskab med den ædle præcisions disciplin.

Det oplyser Mads Fuglsang, der er lærer på Aabybro Skole. Han melder om en god dag trods regnvejr.

- Det gik så fint. Formanden lavede en introduktion, og så delte vi os op og prøvede at skyde. Til at starte med lykkedes det ikke for en hel masse, men lige pludselig fik de hul på bylden, nogle af dem fik ramt nogle duer og jublede og syntes, det var super fedt, fortæller Mads Fuglsang.

Nogle fik ramt duer, der kom fra både højre, venstre, bag fra eller imod en.

- Det er bestemt ikke let, konstaterer Mads Fuglsang, der også beretter, at eleverne fik et chok, første gang de skulle trykke på aftrækkeren.

- De skulle lige se det lidt an, men alle gjorde det færdigt og fik prøvet, og der var mange, der fik ramt en due.

At skolen tager på skydebanen er der flere grunde til.

- Det ene er det med, at vi skal prøve at imødekomme den åbne skole, hvor man ligesom prøver at lukke skolen op til det omgivende samfund og de foreninger, der er, og prøve at trække undervisningen derud, så de oplever den virkelige verden.

Som idrætslærer ser han også mange kvaliteter i flugtskydning - herunder koncentration og koordination, hvor det er de små justeringer i elevernes bevægelser og timing, som har betydning for om duen træffes eller ej.

- Der er super meget teknik og timing i det, og der er øje-hånd koordination. Det er håndgribeligt og lige på og hårdt. Det synes jeg også er interessant, fortæller Anders Fuglsang.

Han peger også på, at flugtskydning er både spændende og sjovt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...