Fotograf Lars Pauli Skaarup Svendsen fejrer 25 år på NORDJYSKE Medier

NØRHALNE: Pressefotograf Lars Pauli Skaarup Svendsen, Nørhalne, kan fejre 25 år hos NORDJYSKE Medier.

Fotografkollegerne på NORDJYSKE Medier driller Lars Pauli - som på bedste fotografvis nøjes med sine fornavne i det daglige - med, at han altid afleverer mange billeder, når han har været på opgave.

- De siger, jeg er for dårlig til at vælge ud, siger han og smiler af det kollegiale drilleri, der bunder i faglig respekt. Kollegerne ved godt, at Lars Pauli kun afleverer gode billeder.

Han kan faktisk ikke lade være med at gøre sig umage. Og hans lyst til at fotografere har ikke aftaget, selv om han nu har gjort det i 25 år. Han kan lide, når det skal gå stærkt, og han kan lide, når der er tid til at kæle for detaljerne.

- Jeg går altid glad på arbejde. Jeg kan godt lide faget, kollegerne og vil helst ud at tage billeder hver dag, siger Lars Pauli, der kun sagde ja til tjansen som souschef i fotografgruppen på betingelse af, at han stadig kunne have aften- og weekendvagter. Det er dér, hans yndlingsopgaver ligger, dér der dyrkes sport og ikke mindst spilles fodbold, som fylder en del i den 46-årige fotografs liv.

- Jeg har fotograferet mega meget fodbold, siger Lars Pauli og tilføjer:

- Men jeg kan også godt lide portrætter ... og alt muligt andet.

Lars Pauli begyndte tidligt at fotografere, og på Nr. Uttrup Skole var der en fotolærer, Per Krammer, som skærpede hans interesse. Lars Pauli blev snart en slags hjælpelærer, og da en skolekammerat kom i lære som fotograf, tænkte han, at hvis hun kunne, så kunne han også. Det var bare ikke så let, og da han kontaktede den navnkundige Aalborg-fotograf Viggo Kragmann havde han lige ansat en lærling. Det viste sig, at hun ikke kunne tåle kemikalier, og så kunne unge Lars Pauli da godt komme på prøve en måneds tid. Månederne gik, så årene, og Lars Paulis indgang til faget blev, at hans billeder skulle være gode nok til, at de skulle kunne sælges. Det var dengang, Lars Pauli lærte sig at tage ekstra billeder, der var så gode, at kunden købte fem i stedet for de tre, der var bestilt. Lars Paulis næste held var, at Kragmanns forretning gik så godt, at der blev plads til en anden ung fotograf, Ajs Nielsen, der havde en hel anden tilgang til at tage billeder. Han lærte Lars Pauli, at fotografering handler om meget andet end at stille skarpt - knivskarpt - og sætte lys.

- Jeg havde lært det på den gammeldags måde, siger Lars Pauli, der dog stadig går en del op i det med det perfekte lys - og ofte lader en journalist, eller hvem der nu er ved hånden, holde blitzen, så billedet får lige dét ekstra.

- I en tid, hvor alle fotograferer, skal vi fotografer bare vise, at vi tager bedre billeder - så det er synligt for alle, siger Lars Pauli, der synes, at dét er vigtigere, end at fotografer "tager billeder for at imponere andre fotografer". Et smil fortæller, at det ikke helt lykkes at undgå den faglige dyst.

- Men jeg prøver altid at tage billeder af folk, som de selv synes om, siger manden, der ellers godt kan lide konkurrencemomentet.

Efter mange år som fodboldtræner er det ikke det sociale, der driver ham. Det er at gøre de gode bedre. Han træner helst drenge og piger i 10-13 års alderen, fordi de lærer bedst, og aldrig et andethold, der ikke tager fodbolden seriøst.

- Hvis vi er der, er vi der for at gøre det max, siger Lars Pauli, der er far til Mai og Thor og bor sammen med sin kæreste Tina.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...