Vægttab: 12 mænd har mandet sig op sammen - og det har givet pote

Jammerbugt: For seks uger siden startede et dusin mænd op i det livstil - og motionsændrende projekt ”Mand dig op – Jammerbugt”, og det er gået over al forventning. Selvom nogle af deltagerne ikke er med for at tabe sig, har holdet allerede nu sammenlagt tabt sig tæt på 100 kilo, fortæller instruktør og kostvejleder Rikke Hamann.

Flere af mændene har ændret i deres kost, men ellers har de lavet en masse forskellige aktiviteter som blandt andet spinning, mountainbike, boksetræning, masser af styrketræning, løb, hakket brænde, spillet strandfodbold og flyttet store dæk - men de har også fået et stort socialt fællesskab.

Dette er blandt andet skabt ved fællestræninger, men også ved hygge i sauna-hytten. I den resterende del af projektet skal de blandt andet til Rom-smagning, se landskamp sammen samt deltage i flere store spinningevents, så instruktør Torsten Brix er godt tilfreds med den første halvdel af projektet.

- De mænd, som har tilmeldt sig, har i denne første del virkelig taget udfordringerne op og skabt et sundt konkurrenceelement omkring holdet. Det hele er faktisk gået op i en højere enhed af mange grunde. Deltagerne har naturligvis en stor del af årsagen til dette, men vi har også været heldige med vejret.

”Mand dig op – Jammerbugt” foregår nemlig mange steder i Jammerbugt og meget gerne udendørs. Aktiviteterne og lokationerne er forskellige hver gang, og deltagerne har også været med i forskellige sportsbegivenheder – som Tour de Jammerbugt, hvor de cyklede 45 kilometer. Hvor meget deltagerne kan ende med at tabe, det tør instruktøren Rikke Hamann ikke spå om:

- Selvom flere af deltagerne har tabt sig meget, er der mange andre ting, som også giver et godt billede på en livsstilændring her efter de første seks uger. Vi testede dem grundigt, da de startede op, og de fik blandt andet målt, hvor gammel deres ”krop” var. Denne body-age er faldet voldsomt for flere af deltagerne, og derudover skal man jo også huske på, at de har fået større muskler, så dette handler ikke kun om vægttab, selvom holdets samlede resultat her er utrolig flot, siger hun.

I de sidste seks uger er der blandt andet planlagt håndboldkamp imod Aabybros damehold, men også amerikansk fodbold, forfølgelsesløb, boksetræning samt deltagelse i ”Knæk Cancer-cykelløbet”, inden de aktive mænd i den sidste uge skal testes igen – formentlig i en helt anden version end, da de tolv mand for tolv uger siden ”mandede sig op”…

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...