FRITID: Vinterbaderne i Gjøl fejrer jubilæum med åbent hus - der er plads til flere i klubben

Vinterbaderne på Gjøl fejrer søndag 13. september deres 10-års jubilæum med åbent hus, og alle er velkomne til at komme forbi klokken 9- 11 og til at tage en dukkert og eventuelt sætte sig lidt ind i klubbens saunaen.

Det oplyser klubben, der også peger på, at de har plads til flere:

- Skulle nogen få lyst til at gøre Limfjordsbadet til en fast rutine, er de velkomne i klubben.

Hver morgen er der møde på badebroen på Gjøl Havn. Her mødes en lille flok - fortrinsvis kvinder - for at starte dagen med et forfriskende fjordbad og en kort snak om det, de er optaget af.

- Det hele begyndte for 10 år siden, da nogle få gjølboere besluttede, at der skulle etableres en badeklub på Gjøl. Ved at slå sig sammen i en klub var det lettere for dem at få samlet et fællesskab og en økonomi til at forbedre forholdene for at bade hele året. De første år måtte vinterbaderne soppe ud fra vandkanten og klæde om for åbent tæppe på havnen. Men allerede efter et par år havde de samlet penge og medlemmer nok til at etablere en superfin badebro på den østlige side af havnen, hvor der ofte er mere ro på vandet end mod vest, skriver Gjøl Vinterbadere.

Med hjælp fra forskellige fonde fik vinterbaderne også mulighed for at få bygget en sauna, og her var de heldige at få hjælp fra teknisk skole, der havde nogle elever i skolepraktik, hvor de fik til opgave at bygge en sauna.

- Med en fin badebro og sauna begyndte medlemmerne at strømme til klubben, og der har de seneste år været omkring 40 medlemmer, som kommer regelmæssigt og jævnt fordelt over ugen for at bade eller for at varme sig i saunaen.

Vinterbaderne har også fået lavet en trappe, der det meste af denne sommer og hver vinter ligger dér, hvor den kommunale badebro normalt ligger om sommeren. Som det senest har vinterbaderne etableret en bruser mellem badebro og sauna, sådan at man kan skylle fjordvandet af sig.

Efter åbent hus arrangementet fejrer medlemmerne deres jubilæum med brunch i sejlklubbens lokaler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...